Zboruri anulate. Bătaie de joc. Blue Air a anulat toate cursele. S-a supărat pe statul român. Compania şantajează, iar românii dorm în aeroporturi

Blue Air a anunțat marți, după ora 16.00, printr-un comunicat de presă, că și-a suspendat toate cursele, de marți 6 septembrie până pe 12 septembrie, argumentând că nu-și mai poate plăti furnizorii, din cauza popririi conturilor companiei de către Ministerul Mediului, pentru neplata unei amenzi.

Aveau obligaţia să-i anunțe pe „proştii” care au cumpărat bilete că au de gând să „protesteze”.

„Am rămas în Cipru. Aveam bilete cumpărate dus-întors, dar acum am rămas în aeroport. Nu am ştiut nimic. La aeroport, ne-au zis că nu se mai zboară.Atât…suntem umiliţi. Fiecare face vrea. Am găsit un alt zbor cu o altă companie, desigur – pe banii noştri”, povestit un băcăuan.

Haos și nervi cu biletul în mână.

Peste 130 de curse Blue Air întârziate în săptămâna 25 – 31 august

La începutul lunii septembrie, Gândul a publicat informaţia că angajaţii Blue Air sunt neplătiți de peste două luni, piloții refuză să mai zboare și se reprofilează în șoferi Uber (SURSE)

Blue Air a anunțat că toate zborurile din România sunt suspendate, după ce Ministerul Mediului a pus poprire pe conturile companiei.

Zborurile Blue Air din România, suspendate

„Datorită unei situaţii neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană Blue Air Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din Bucureşti Otopeni, Bacău, Cluj Napoca şi Iaşi până luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie, vor fi operate conform orarului publicat. Această situaţie este determinată de poprirea conturilor societăţii fără o comunicare prealabilă de la Ministerul Mediului către Blue Air şi fără nici o încercare din partea autorităţilor de a concilia această situaţie.

Declarațiile și instigările directe spre a “nu mai cumpăra bilete” propagate de către un reprezentant cu rang înalt al ANPC și al statului român, au condus la:

Distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation de a achita sumele în avans (lucru imposibil acum în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii);
Distrugerea încrederii pasagerilor Blue Air în capacitatea operațională a companiei, precum și prejudicierea gravă și îngreunarea operațiunilor companiei Blue Air, datorită subminărilor făcute de un oficial de rang înalt al statului român;

Cum își pot recupera banii pasagerii care au plătit bilete la Blue Air. Ministrul Turismului a făcut anunțul

 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin- Daniel Cadariu a transmis, marţi seară, că pasagerii care au achiziționat bilete la Blue Air își vor putea recupera banii.

Astfel, având în vedere situația generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor din România, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a informat călătorii cu privire la drepturile lor.

«Călătorii care au achiziţionat direct bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor», informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

De asemenea, acesta precizează că turiştii care au luat pachete de vacanţă de la agenţiile de turism trebuie să ia legătura cu acestea, deoarece, în baza OG nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum şi pentru modificarea unor acte normative, agenţia de turism este responsabilă pentru executarea pachetului şi să ofere servicii alternative.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *