Nunţi şi botezuri la Sala Sporturilor. Supraveţuire. Populaţia îngheaţă la iarnă? Corupuţie mascată. Incompetenţă. Vine o perioadă grea. Sportivii sunt spălaţi pe spate cu săpun. Băcăuani în şomaj din cauza gazelor

Statul român nu a vut bani să-şi plătească facturile la gaze.

Criogenia salvează România, zicea bine formaţia Taxi. Sala Sporturilor din Bacău e „patronată” de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), un fel de prefectură în judeţ a Ministerului Tineretului şi Sportului. O instituţie cu două săli comunisto-funcţionale (fără ele eram ca Simona Halep la US Open) şi o bază ruină la Slănic Moldova. În cele două amfiteatre ale sportului băcăuan se antrenează şi participă sportivii în competiţii. Plătesc o chirie, dar nu se acoperă facturile la gaze naturale.

Călire sau criogenare?

Nu plăteşti, nu primeşti. Fără gaze, fără apă caldă. Te duci la sală, te antrenezi, după care pleci în slip la duşul de peste drum, care e tot a statului. Mai există varianta duşului rece.

Şi uite aşa sportivii sunt spălaţi pe spate cu săpun …de un minister plin de birocraţi. Descurcaţi-vă.

Oamenii de la DJST nu au bani să-şi achite facturile. Îi sună pe şefii de la Bucale să le dea nişte bani. De unde? Aşa că până se va găsi o soluţie, criogenarea sportivilor e soluţia.

La mts, „ei”ştiu problema, dar se fac că nu o simt. Tratament pentru hemoroizi nu există.

Ăştia de la Bacău nu au spirit de comercianţi. Dacă vezi că nu faci bani cu sportivii, atunci te repoziţionezi în piaţă. Închiriezi Sala Sporturilor pentru nunţi, botezuri şi alte paranghelii, iar în timpul săptămânii puteţi să deschideţi prima locaţie din România unde poți să faci mici în faţa unei audienţe de 2.000 de spectatori. Ar merge şi o piscină. O singură condiţie: să trimiteţi nişte mici şi la bucale.

Preţul gazelor în România e făcut de intermediari în timp ce în facturile oamenilor se pompează corupție mascată şi incompetență. Preţul gazului a crescut 36 la sută.

Vine iarna, iar acţionarul unei fabrici din Bacău ia în calcul să oprească producţia din cauza facturilor la gaze.

Problema gazelor cu care se luptă, atât românii, cât și toată Europa nu este singura cumpănă pe care oamenii trebuie să o depășească în sezonul rece.

Sula calului şi bani de drum. Drumul gazelor de la ruşi. Cine ne lasă în frig?

1.Şantajul Rusiei privind furnizarea gazelor în anumite condiţii.

  1. Uniunea Europeană, o regină a bogaţilor
  2. Corupuţia mascată şi incompetenţa şefilor din a noastră ţară

„Gazprom, gigantul rusesc de stat, a precizat vineri seara că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1 din cauza unei defecțiuni tehnice, pe care a pus-o pe seama dificultăților de reparare a turbinelor fabricate în Germania și Canada iar luni a insistat, spunând că Portovaia este acum o „facilitate de producţie periculoasă” şi nu mai poate funcţiona legal. Guvernul german și UE au contestat justificarea tehnică.”

fotografii: https://www.freepik.com/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *