Închiriez porc de Crăciun pentru o cauză nobilă

Tradiția spune că e bine ca de Crăciun să tai un porc, dar mie nu-mi place treaba asta cu sacrificatul. În schimb, mi-ar face plăcere să vorbesc cu porcul…așa ca de la om la porc.

Nu am nicio preferință în privința rasei. Singura condiție e să fie cel mai mare.  Nu-l iau să-l îngraș de Crăciun, ci vreau să-l ajut să înțeleagă cum e să muncești pentru bani. După un an de muncă, vreau și eu stau, iar el să mă servească (muncească). Porcule…știu că poți! Tot anul ai stat degeaba, dar nu degeaba, ci pe bani mulți.

Cine poate să-mi recomande cel mai mare porc, indiferent de județ și de rasă, vă rog să-mi scrieți ca să-i propun oferta mea, care sună în felul următor:

”Dragă parlamentarule”,

( așa e alintat cel mai mare porc) sursa: oamenii

În timp ce eu munceam, mă uitam cu invidie la tine. Cu timpul am început să te urmăresc din ce în ce mai mult. Mi-am dat seama că ești și deștept. Noi credeam că porcii sunt… doar porci, dar poporul care te-a votat s-a prins, într-un final, că ești uns cu toate indemnizațiile de parlamentar.

Îți propun ca de Crăciun să fii mai bun și să fii de acord să te închiriez pentru trei zile, timp în care eu voi fi stăpânul tău, merit -Nu !? Că… doar eu te-am făcut porc mare, iar acum a venit timpul să petrec Crăciunul cu tine, porcul meu preferat.

Promit să nu-ți fac niciun rău! Totodată, promit, că nu te voi ”ține în brațe. Și-ți mai promit un lucru: după Crăciun, îți garantez că vei fi, din nou, om!

P.S. Dacă vrei să nu mai fii un porc… și-ți dorești să redevii omul, care erai îniante de a deveni parlamentar, îți fac o ofertă plină de generozitate: donează-ți indemnizația pe luna decembrie pentru trei famiilii care nu au nici porc în ogradă, dar nu au nici bani să-și cumpere unul. Ce zici? Vrei să rămâi un porc sau vrei să devii un om?

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *