Mulţi copii nu au curajul să ne ceară ajutorul, chiar şi acest copil care şi-a bătut, umilit, batjocorit colegii. Nu îi auzim, nu-i vedem, şi poate noi îi lăsăm să înţeleagă că au dreptul să facă ce vor sau ce pot.
De la începutul anului, o copilă s-a aruncat de la etaj, o altă copilă s-a autoincendiat, în timp ce un copil de primar e sărbătorit ca un ştab , în timpul orelor, cu muzicanţi şi şampanie.
La Mangeron, un elev îşi loveşte doi colegi de şcoală. Cazul e grav. Victimele sunt copii cu nevoi educaționale speciale (CES). La tv. ni se transmite: „pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în orice școală!”
Avem acest bullying, agresiuni cu nume englezesc. O „forfoneaţă birocratică”, fără efect, spun mulţi.
Bullyng-ul e demult în şcoli. Înainte mai erau „meciuri” şi între dascăli şi elevi. Scopul: să-i înveţe, să-i educe. Astăzi, dacă unui elev i se ridică un perciune, doar frizerul are voie, profesorul apare la ştiri, iar dacă un elev îşi pune la punct colegul…tot la ştiri apare, doar că lumea rămâne în loc.
Cazul de la Mangeron e grav. Şi nu e singular. Tot mai mulţi elevi apelează la acte de agresiune şi, mai grav, la fapte dureroase. De la începutul anului, eleva de la Miron Costin s-a aruncat de la etaj, copila de 16 ani din Bogdănești care s-a autoincendiat în grădina casei.
Conducerea de la Mangeron poate fi demisă – Conform prevederilor Art 280 din Legea 1/2011
La Mangeron, par a fi şi alte probleme. „Din păcate, nu doar „petrecerea” e de luat în calcul… cu multe minusuri în documente, falsuri etc”.
Mulţi vor ca elevul agresor să fie exmatriculat. O opinie oficială îl susţine şi pe el: „pe undeva ar putea fi şi el o victimă”
Nico Nicoleta întreabă pe bună dreptate: „La psiholog s-a mers cu acest copil?? Credeți că sancțiunile îl vor opri ??”
Profesorii ar trebui să prevină astfel de cazuri?
Pe pagina Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, un dascăl întreabă: „Burlacu Alina: Plan de serviciu personalizat? Adică tot profesorii sunt vinovați, nu? Nu știam că profesorii trebuie să fie și gardieni/paznici.”
Şefa învăţământului băcăuan, Anca Egarmin, îi răspunde: „trebuie să știți, fiind profesor cu experiență, că, odată intrat în școală, elevul este în grija profesorilor. Și chiar dacă nu suntem gardieni la propriu, trebuie să ne impunem să fim măcar gardienii sufletului pentru copilul pe care nu doar îl educăm, ci îl și formăm…”
În mediul online, lumea vorbeşte despre faptul că agresorul nu joacă în primul film „Şmecheraşul de la Mangeron”
Violeta Sie: „deci ….nu a fost la primul episod de violenta. Și la fel ca data trecută, doar o nota scăzută. Felicitări conducerii școlii, felicitări inspectoratului școlar Bacău. Încălziți scaunele și atât. In 2023 nenorocirile astea încă se întâmpla in școlile din minunatul Bacau, și tot nu se face nimic. Pentru ca in acest oraș încă domnește nepotismul, corupția. Evul mediu.”
…
Câţi copii agresaţi în şcoli mai sunt ? Ce măsuri s-au luat ?
„Nu poți să te uiți la filmulețe respective până la capăt. Este revoltător ce se întâmplă în școli!
Ieri, citesc un articol în Deşteptarea în care psihologul
Psihologul Oana Dincă declară că liceele din Bacău sunt pline de droguri.
Aseară, elevul bătăuş a fost reţinut pentru 24 de ore. Are doar 15 ani
foto: https://semneletimpului.ro