Poveste de viață. Un vis împlinit pentru o tânără băcăuancă

Cariera de ofițer în Jandarmeria Română – un vis împlinit pentru o tânără băcăuancă

De când era copil, Farcaș Andreea și-a dorit să devină ofițer jandarm, însă nimeni nu se aștepta că, la vârsta de 23 de ani, va avea deja patru ani de experiență în jandarmerie, dobândită prin stagiile de practică, dar și prin cunoștințele acumulate în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București-Facultatea de Drept, Specializarea Jandarmi.

Ea s-a născut în Bacău și este absolventă a Colegiului Național „Ferdinand I”, iar astăzi a avut parte de o întâlnire emoționată cu foștii ei profesori, la o activitate preventivă dedicată elevilor, dar de această dată din postura de om al legii.

Când a împlinit 16 ani, decizia ei era bătută deja ,,în cuie”. Știa că cea mai potrivită profesie pentru ea este Jandarmeria. Ea are un simț puternic al dreptății, îi place să interacționeze cu oamenii și dorește să facă lumea mai bună. Încrezătoare că oricine ar putea vedea cât de motivată era, deși nu a reușit din primul an să promoveze examenul, ea nu s-a dat bătută și a decis să încerce din nou, iar perseverența sa a dat roade și, în sfârșit, a primit rezultatul ,,admis” ca student la drept la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

Astăzi, studenta jandarm Farcaș Andreea este în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău pe domeniul juridic, dar a desfășurat și alte stagii de practică în domeniile ordine publică și resurse umane, descurcându-se foarte bine. Andreea este ferm convinsă că este important să asculți cetățenii, să manifești interes față de problemele lor și să le câștigi încrederea pentru a le oferi asistența necesară. Este mândră că este jandarmeriță și nu s-ar regăsi într-o altă meserie. „Femeile și bărbații se pot descurca la fel de bine ca ofițeri de jandarmerie, ei pot îndeplini aceleași roluri și pot face față oricăror provocări, iar munca în echipă este foarte importantă”, a precizat ea.

Anul acesta are de făcut un alt pas important și speră să vină în echipa jandarmilor băcăuani.

Visul ei cel mai mare este să ajungă ofițer la compartimentul juridic, iar ea și-ar putea atinge scopul foarte curând.

Celor care vor să urmeze o carieră în Jandarmeria Română, le transmite să lupte pentru ceea ce își doresc, nimic nu este imposibil, doar că este nevoie de multă ambiție și perseverență pentru a-ți îndeplini visul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *