Funcționarii primăriei au fost obligați să aducă apă de acasă pentru toaletă. Au bani! Bătrânii și elevii- nu au! Cu asfaltul din fața porții, cum e?

Aflată la o distanță de doi pași și un sfert de capitala județului, comuna Itești ”a secat” de aproape o săptămână, după cum scriu localnicii pe Facebook.

Cauza: o factură neplătită către furnizorul de energie. 

L-am sunat pe d-ul edil-Norocel Ciobotaru, dar nu poate apăsa tasta verde, așa că spunem ce spun alții despre el și despre situație.

  • „De o săptămână, s-a oprit curentul în comună pentru că nu s-a plătit factura la E.ON. Din cauza asta, nu mai este curent la primărie, școală, poliție, dar cel mai important, la pompa de apă de la puț, și toată comuna a rămas fără apă.”

Călin Lucia-Codrina: ”Curent, luminat public, curent care se întrerupe, gunoaiele aruncate peste tot+râpă, gaze, canalizare, străzi, trotuare, șanțuri, supraveghere video, loc de joacă pentru copii ar fi multe lipsuri”

Daniel Uricaru: ”Știți ce ar fi trebuit făcut? Să ne adunăm cît mai mulți și să ne ducem peste el în primărie și luat la rost.”

Nanu Lazariu Crina

”E trist să lași 3 sate fără apă. Cu copii, oameni bătrâni …și încă mai răbdați bătaia de joc și umilință conducerii?”

Un anonim mai zice ceva: Domnule primar, de ce ați asfaltat numai de la colțul livezii până la dv.  la poartă? De ce nu ați asfaltat toată comuna?

Pentru binele omenirii din Itești…facem un copy -paste la o bucată de articol din Desteptarea (autor Florentin Radu) ca să-l auzim si pe primar, dacă oamenii tot nu dau de el.

Desteptarea a reușit să stabilească o linie directă cu primarul, care spune așa: „Nu e vorba de nicio factură, ci despre o recalculare, abuzivă, pe cinci ani de zile. Culmea e că ei (furnizorul de energie n.r.) ne emit o factură, la sfârșitul anului, și-mi spun că soldurile sunt zero, pentru ca, ulterior, în 2022, luna a treia, să ni se trimită o notificare de plată prin care suntem anunțați că am de plătit 88.000 de lei, pentru cinci ani de zile….. Am făcut plângere, în instanță și la ANRE. Pentru că nu aveau voie, prin lege, să mă debranșeze de la sursele vitale de apă ale comunei. Mai ales că, de o săptămână, eu le-am tot trimis responsabililor locali ai furnizorului de energie dovezi – poze, număr de sigiliu și zeci de adrese – prin care-i anunțam că mi-au tăiat alimentarea cu energie electrică a pompelor de apă”, a încheiat primarul Norocel Ciubotaru.

foto: ilustrativ- digi24.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *