Actorul de comedie Vasile Muraru și-a început cariera la teatrul din Bacău

Actorul de comedie Vasile Muraru a mărturisit că atunci când nu a intrat la facultate a lucrat o perioadă la CAP.

Vasile Murau este unul din numele grele alte scenei artistice din România. Actorul de comedie a format un cuplu comic alături de Nae Lăzărescu timp de 30 de ani. A fost director al Teatrului „Constantin Tănase”.

În plan personal, Vasile Muraru este căsătorit cu Marinela, din anul 1979, și are doi copii – Costin și Maria-Sânziana.

Vasile Muraru: ”Seara luam aplauze și dimineața făceam „conducere“ cu cârpa pe sub paturi”

”Iubindu-l atâta pe Dem Rădulescu, voiam să intru la clasa lui. M-am dus în grădină, am spus Tatăl Nostru și m-am rugat la Dumnezeu să nu intru anul ăla și să intru anul următor, la clasa lui Dem Rădulescu. Și Dumnezeu mi-a ascultat ruga. N-am intrat, m-am dus la trupă, am făcut armată un an și patru luni. Eram campion la desfăcut arma. (…) După ce n-am intrat din prima la Teatru, o vreme am mai muncit pe la CAP și am și jucat la Teatrul George Bacovia din Bacău. Am jucat rolul lui Spiridon în O noapte furtunoasă. Și au venit părinții la spectacol, dar au venit la mine la sfârșit, ca să nu văd că sunt ei în sală, au stat pe acolo ascunși. Era omor de lume, era arhiplin. Acolo alt noroc am avut.

Teatrul m-a angajat, dar m-au luat în armată apoi. Când m-au luat în armată, eu voiam un oraș cu teatru, ca să nu pierd legătura. Regia pentru O noapte furtunoasă a făcut-o Nae Cosmescu, care lucra la televiziune și era prieten cu cei de la Viața Militară. A intervenit el și a venit un colonel și m-au luat la Bacău. Era important, ca să nu ies din distribuție. Dacă plecam în altă localitate, salut! Seara luam aplauze și dimineața făceam „conducere“ cu cârpa pe sub paturi. Așa se cheamă în armată când faci sectoarele. Conducere, adică conduci cârpa, ștergi pe sub paturi”, a mărturisit Vasile Muraru pentru okmagazine.ro

 

 

 

foto: Libertatea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *