Un primar de 5 stele: Dumitru Tulpan, omul si profesorul din fruntea comunei Bereşti Tazlău

Dumitru Tulpan, primarul comunei Bereşti Tazlău, omul şi profesorul de matematică care a schimbat mentalităţi, a format oameni de seamă şi a contribuit la dezvoltarea uneia dintre cele mai frumoase comune din România, a fost înnobilat cu titlul de „Primar de 5 Stele”

Distincţia i-a fost acordată în cadrul GALEI PREMIILOR ACOR (Asociația Comunelor din România) – BRAȘOV, eveniment care a avut loc în perioada 31.03 – 02.04.2023

„Mulţumesc şi dedic acest PREMIU, CETĂȚENILOR comunei BEREȘTI TAZLĂU!”, spus Dumitru Tulpan, cel care a demonstrat că în orice comunitate schimbarea e posibilă cu o singură condiţie: să o faci, nu să o aştepţi!

Într-un moment în care comuna bătea pasul pe loc, comunitatea „l-a ridicat” de la catedra de matematică şi l-a aşezat la catedra comunei , iar de cinci mandate predă administrație şi omenie.

Bereşti Tazlău, aşa cum spunea chiar Dumitru Tulpan, este o comună cu inimă mare, o conună primitoare care ştie să adopte ce-i frumos şi ce-i bun, iar la rândul ei ştie să emane în jur bunătate şi frumuseţe: o României în miniatură, un loc al oamenilor de bine.

La Tescani, sat din comuna Bereşti Tazlău, a trăit și compus marele compozitor și muzician român George Enescu, în casa soției sale, Prințesa Maruca Cantacuzino Enescu, fiica boierului Dumitru Rosetti Tescanu, loc de întâlnire atât pentru oamenii de cultură ai secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, cum ar fi Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi, dar și loc de întâlnire a oamenilor politici ca Mihail Kogălniceanu sau Nicolae Iorga. În prezent, în acest loc funcționează Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” a Muzeului Național George Enescu – București.

 Bereștenii de pe malul Tazlăului se pot mândri cu peste 600 de ani de atestare documentară a localității lor. Comuna Berești-Tazlău are peste  5.000 de locuitori.

Comuna are în componenţă şapte sate: Bereşti-Tazlău, satul de reşedinţă, BoşoteniEnăcheştiPrisacaRomâneştiTescani şi Turluianu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *