Polițiștii de la Imigrări au depistat 300 de străini în situații ilegale, în luna februarie a acestui an

Polițiștii de imigrări, în urma acțiunilor întreprinse în luna februarie a.c., atât cu forțe proprii, cât și în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu, au depistat 300 de străini în situații ilegale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări desfășoară în permanență activităţi specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.

Astfel, în perioada 1 – 29 februarie 2024, au fost efectuate mai multe acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu alte structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale.

În urma acțiunilor întreprinse, au fost depistați 300 de străini în situații ilegale, dintre care 111 au fost preluați de la polițiștii de frontieră, 52 ca urmare a controalelor și verificărilor, iar diferența au fost depistați prin alte activități specifice. Dintre străinii depistați în situații ilegale, 45 sunt din Sri Lanka, 38 din Moldova, 32 din Turcia, iar diferența din alte state.

În toate cazurile, polițiștii au dispus măsuri, în funcție de fiecare caz în parte (în 85 de cazuri au fost emise decizii de returnare, iar în 50 de situații, străinii au fost sancționați contravențional).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *