Nu vreau să mor! Cine mă poate ajuta?

De mai aveți bunici ori părinți bătrâni, e obligatoriu să-i căutaţi și să le mulțumiți pentru că v-au crescut. Mulţumiţi şi Cerului că sunt încă în viață. Au nevoie de noi și noi de ei. Locul lor e alături de Noi.

Are o vârstă venerabilă, dar un „accident stupid” sau ghinionul, fiecare cum crede, i-a provocat o fractură de bazin. E dusă la spital.

Ce se poate face pentru ea?

O operaţie i-ar putea fi fatală, transmite un medic. Şi totuşi, dacă bătrâna va fi operată, o rudă trebuie să semneze că-şi „asumă riscul” că ar putea să o vadă  pentru ultima dată în viaţă. Altfel, medicul nu o operează. O fi şi el acoperit sau aşa e ordinul…

Să o laşi aşa….? Pare inuman, dar să-ţi asumi o posibilă tragedie? Voci din salonul spitalului se fac auzite: „dacă e să se ducă,…. mai bine să o facă acasă…”

Trist! Foarte trist! Dezamăgitor!

Dacă puteți, dacă înțelegeți, oare pentru bătrâni nu mai există salvare în astfel de cazuri?

Oare sistemul nu-i mai vrea? Atât poate sistemul medical? Unul, despre care mulţi spun că singura schimbare e doar cea a salariilor… În rest, e doar o grăbire a sfârșitului, o traumă continuă?

Când îmbătrânim suntem la mila sorţii, a norocului şi a ghinionului?

Oare aşa se întâmplă şi în alte locuri de pe …”Pământ”?

Invocăm divinitatea, dar exista şi una medicală? Ne aude cineva? Un divin şef de minister sau de oricare instituţie responsabilă cu protecţia şi asistenţa medicală în România? E linişte, parcă…Nu se aude nimic.

Să înţelegem că asta înseamnă să te poziționezi în funcţii şi pe salarii bune, asta înseamnă să eviți să-ţi asumi. Baletul pe întuneric e bun pentru surzii tăi.

E doar o aparență că sunt datori cu obligația de a-i ajuta, de a le asigura viaţa.

O durere mare pentru familie şi o decizie … Ce să facă oamenii ?

 

foto: AP

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *