Incendiu forestier în Tg. Ocna. Ard aproximativ 20 de hectare dintr-o pădure de pini

Pompierii militari acționează la această oră pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de fond forestier, în orașul Tg. Ocna.

În teren s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 70 de pompieri, precum și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și 7 lucrători ai S.V.S.U. Tg. Ocna.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, echipajele acționând pe un teren greu accesibil, versanții fiind extrem de abrupti.

Acțiunea echipajelor de stingere este îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Intervenția pompierilor se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecție pentru locuințele de la baza versanților pe care se manifesta incendiul.

Acțiunea de stingere este în dinamică, forțele fiind suplimentate cu echipaje de stingere venite în sprijin din cadrul ISU Neamț și ISU Vrancea.

De asemenea, în teren s-a deplasat și Punctul de Comandă Mobil din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău și personalul grupei operative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *