Cântă cucu în Bacău. Fotbal, furtune şi plăcere. Te rog, Moineşti, nu mai râde de NOI!

Din tribuna de fier a stadionului municipal din Moinesti, ce a fost construită de pe vremea când sondele din zonă cântau, pompau şi ofereau locuri de muncă celor din zonă, apare în zare un teren de fotbal nou, de culoare verde cu dungi albe şi galben, iar lângă el un alt teren, mov, probabil pentru iubitorii de tenis.

O fi făcut edilul de la Moineşti vreo magie, dar ştiu că nu e Harry Potter, poate aduce puţin cu personajul, dar nu are nicio baghetă.

Ceea ce văd îmi place, dar îmi retrag câmpul vizual, din invidie, mai aproape şi îmi cobor atenţia pe terenul de iarbă, cel vechi şi bătrân, niţel îndoit (mai ales pe la careuri), despre care Iulian spune că la porţi ar fi nişte piedestale, iar eu nu-l contrazic că e mai mare ca mine. Oricum vede bine că are ochelari de la Armani 🙂

Pe bătrânul gazon se luptă cu încrâncenare. De-o parte, mânjii lui Sorin Trofin, iar de cealaltă parte, familia de la Unirea, condusă din teren de un alt nume sonor-Ionuţ Vetrea. Aşadar, fotbalisti mari, care altădată umpleau tribunele stadionului Municipal, din Bacău, la meciurile cu Steaua, Dinamo sau Rapid.

Trofin e antrenor-jucator pentru CSM Moineşti, iar la Unirea Bacău găsim un alt om ce a jucat fotbal sub reflectoarele nocturnei lui Sechelariu- Gabi Bojescu, fain om. Ştia cu mingea, dar să ştiţi că ştie şi cu mapa de antrenor.

CSM Moinesti- Unirea Bacău:  3-1 pentru gazde, care au marcat din două penalty-uri şi un şut de excepţie care l-a cam arcuit pe cel mai bun doctor veterinar – portarul Unirii – Ştefan Lepădatu. După meci, cică ar fi sunat cineva din echipa lui Iordănescu să se intereseze de el- l-ar vrea portar pe la naţională, nu vă gândiţi la altceva.

Pentru Unirea a marcat Titi Câmpanu, aş zice eu, alţii spun că Răzvan Butnaru. Nu a  mers V.A.R-ul la meci ca să fiu sigur. Mihai Voicu, preşedintele celor de la Unirea, spune că Răzvan, dar eu zic că ţine cu numărul 10. A fost la meci şi Costel Mănasă, fin observator al futbolului de pe malul Bistriţei, aşa cum îi spunea Ilie Dobre, şi nu l-am întrebat … probabil, din cauza emoţiilor

Meci fain, viitor frumos, şi Noi întrebăm:

–          Cât a costat însămânţarea terenului de joc de pe LETEA (Constantin Anghelache)? Cine a executat lucrarea? Nu a fost cam scump? Se vrea a se cumpăra şi două furtune cu o valoare de vreo 12.000 de euro?

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *