Când eşti prea prost ca să înţelegi că şi tu eşti om. Sau poate că aparenţele înșeală…

O Toyotă din aia mică s-a oprit în faţa blocului. Drumul e îngust şi nu încap două maşini, una pe lângă alta. Coboară în grabă un bărbat, trecut de 65 de ani, şi se îndreaptă spre portbagaj, de unde scoate un scaun cu rotile. Îl desface şi îl aşează în dreptul portierei din dreapta-spate, portieră pe care o deschide cu mare atenţie. Pe bancheta din spatele maşinei este femeia pe care o iubeşte şi o respectă la fel de mult la fel ca atunci când se putea deplasa singură…

O ia în braţe şi o aşează cu grijă în scaunul cu rotile. Se îndreaptă către scara blocului pentru a–şi duce soţia într-un loc sigur pentru ca el să poată elibera drumul.

În timp ce se întoarce spre maşină, în spatele micuţei Toyote – opreşte o gălbuie cu patru roţi româneşti şi cu pătrățele pe portiere.

Se lasă un geam în jos şi apare un „cap gol” dotat cu o gură mai mare ca tariful prostituatelor de pe centură. „Băi boule, ţi-ai luat stradă?! Eu, bă, pe unde mai trec? Du-te la cimitir şi lasă-ne să muncim …nu vezi că abia te târâi…” (monologul e mai lung, dar nu merită)

Bătrânul care tocmai şi -a dus soţia în scara blocului îşi cere scuze pentru că a blocat drumul, şi are puterea să plece capul în faţa „spurcatului.” Se urcă în maşină şi pleacă cât de repede poate, iar idiotul e mulţumit că l-a pus la punct pe „nemernicul” care i-a blocat drumul…

E trist tare…

Aş fi pus o fotografie cu măgar, dar ce vină măgăruşul că e mai deştept ca un cap de gumă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *