Foto: Ilustrativ

Accident feroviar pe raza comunei Dofteana. Două persoane au decedat

UPDATE:   La data de 26.01.2024, ora 16.48, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Dofteana s-a produs un eveniment rutier în următoarele împrejurări: o tânără de 26 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din comuna Dofteana nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu indicatoare rutiere fiind surprinsă de trenul de persoane Mărăşeşti-Miercurea Ciuc.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătoarei auto precum și a unui tânăr de 27 ani, pasager dreapta față în autoturism, cei doi fiind soț și soție. Conducătorul trenului, un bărbat de 45 de ani, din județul Vrancea a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost prelevate mostre biologice de sânge conform metodologiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRE INIȚIALĂ:   În urmă cu câteva momente, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Dofteana, sat Dofteana, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța faptul că o mașină a fost lovită de tren. La locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospeciala de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

În prezent, traficul feroviar este blocat pe sensul de mers. În tren se aflau aproximativ 30 călători fără marcă traumatică.

În urma accidentului au rezultat două victime încarcerate. Acestea au fost descarcerate de echipajele de intervenție, fiind predate echipajelor SAJ inconștiente, cu multiple traumatisme. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul a două persoane, respectiv una de sex feminin (26 ani) și una de sex masculin (28 ani).

Se lucrează în continuare pentru degajarea autoturismului și reluarea traficului.

FOTO: Arhivă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *