Au ars două case în Pârgăresti si Răcăciuni

În acest sfârșit de săptămână (08-11decembrie a.c.), pompierii băcăuani au răspuns unui număr de 35 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Cele mai multe intervenții au constat în acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 18 astfel de cazuri. De asemenea, în perioada menționată, salvatorii au intervenit pentru lichidarea a zece incendii, în trei misiuni pentru asistența persoanelorși au gestionat alte patru intervenții în sprijinul comunităților.

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la un imobil dincomuna Pârgărești, sat Bahna

În cursul zilei de sâmbătă, 09 decembrie a.c., pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Pârgărești, în urma unui apel primit în dispeceratul comun ISU-SAJ, care anunța producerea unui incendiu ce se manifesta la o casă de locuit.

Alarma a fost dată în jurul orei 11:30, de urgență, la locul indicat deplasându-se trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de PompieriOnești și o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târgu Ocna.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului unui imobil de tipul P+M. Acesta a fost lichidat în limitele găsite, în cooperare cu S.V.S.U. Târgu Ocna.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este efectul termic al unei instalalații de încălzit, amplasată necorespunzător.

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din comuna Răcăciuni

În cursul zilei de duminică, 10 decembrie a.c., pompierii militari băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Răcăciuni, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere, din cadrul Punctului de Lucru Sascut și a Detașamentului de Pompieri Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului unui imobil, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, fiind lichidat în limitele găsite.

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău readuce în atenția cetățenilor o serie de măsuri privind exploatarea mijloacelor de încălzire:

  • Asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;
  • Puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere;
  • Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;
  • Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc;
  • Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Vă rugăm să tratați recomandările noastre cu maximă seriozitate, pentru a vă proteja şi pentru a vă transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru voi, cât şi pentru întreaga familie! sursa: ISU Bacau

foto: ilustrativ- Realitatea media.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *