Gold story. Ringul campionilor antrenaţi de Relu Auraş şi laboratorul de la Sport Club Municipal Bacău

* Au scris o nouă pagină de istorie în cartea boxului românesc şi băcăuan. * Campionii! SCM Bacău s-a clasat pe locul întâi în clasamentul pe cluburi, cu şapte medalii. * Boxul e a doua mea familie, dar fără familia mea, de acasă, nu aş putea să urc boxul băcăuan şi românesc pe podium * Sunt mândru de performanţele sportivilor noştri  *Munca în echipă- secretul succesului.

Un recital de box susţinut de sportivi şi călăuzit de Relu Auraş prin dedicare, echilibru, putere, rezistenţă psihică şi caracter. Şapte finale încununate cu şapte medalii, iar acestora le putem adăuga şi pe cele două de Aur câştigate de sportivii pregătiţi de acelaşi antrenor emerit – Relu Auraş, în calitate de coordonator al Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor din Bacău.

Brăila- Campionatele Naționale de Juniori

Boxerii urcă în ring, fiecare în colțul său, își arată tehnica, mușchii, lovesc cu putere, demonstrează viteză și mișcare a picioarelor, transpiră, şi luptă pentru o medalie. La final, juriul îi desemnează pe cei mai buni. Sportivii de la Sport Club Municipal au urmat indicaţiile lui Relu Auraş şi au adus Bacăului „o geantă” plină cu medalii. Conducerea de la SCM Bacău ar trebui să comande noi vitrine pentru că secţia de box „ameninţă” că va mai aduce multe alte medalii.

„Eu doar ating cu vârful degetelor talentele şi ele se șlefuiesc”, Relu Auraş

 Record de medalii. Campionii!

Probabil că puţini sunt cei care n-au auzit că boxul băcăuan este un reper. A fost şi o perioadă mai grea, dar nobila artă a fost „resuscitată” odată cu revenirea acasă a lui Relu Auraş, acesta fiind chemat „de urgenţă” de Ion Şarban, directorul de la Sport Club Bacău.

Sculptorul de medalii. Antrenorul emerit – Relu Auraş impresionează şi continuă „să creeze” mănuşi de aur

Boxul nu este doar o artă olimpică. Omul sfinţeşte locul. După cum o arată – partea frumoasă a acestei discipline.

La Brăila s-a bătut gongul pentru cei mai buni pugilişti din România. Astfel, peste 200 de sportivi au luptat pentru supremaţie, iar SCM Bacău s-a clasat pe locul întâi în clasamentul pe cluburi, cu şapte medalii.

Rezultate

Aur: Andrei Jgheban (cat. 57 kg) SCM Bacău.

Jgheban are în palmares şi medalia de bronz câștigată la Gimnaziada Mondială de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Argint: Renato Nica. (cat. 54 kg) SCM Bacău.

În finală, un arbitru din Republica Moldova l-a văzut câştigător pe un boxer din Moldova.

Renato Nica este medaliat cu bronz  la Campionatul European de Juniori (cat. 54 kg).

Antonio Cernută (cat. 66 kg)

Sebastian Boambă (cat. 63 kg).

Bronz

Alexandru Cucu (cat. 66 kg)

Iulian Bulețică (cat. 57 kg)

Andrei Bereznicu (cat. +80 kg).

Celor şapte medalii, li se adaugă alte două de Aur cucerite de pugiliştii de la CNOPJ Bacău, sportivi antrenaţi de acelaşi Relu Auraş.

Adrian Boncu (cat. 48 kg)

Iosif Pistoaie (cat. 52 kg).

* Pistoaie este legitimat la CSM Onești, antrenor Vasile Pradaiș – colaborator cu Relu Auraș

„Boxul e a doua mea familie, dar fără familia mea, de acasă, nu aş putea să urc boxul băcăuan şi românesc pe podium” Relu Auraş, antrenorul prin mâinile căruia au trecut cei mai mari pugiliști români: Leonard Doroftei, Francisc Vaștag, frații Dorel și Marian Simion și Mihai Leu. 

Munca în echipă aduce oamenii puternici împreună şi rezultate

Sigur că, pe lângă, performanţe, boxul le-a oferit şi această familie de la Sport Club Municipal, o familie unită şi puternică. Relu Auraş şi sportivii sunt  un exemplu. Au învins destinul, au dezvoltat boxul şi au dus Bacăul în topuri.

La Brăila, sportivii au fost susţinuţi şi de Ion Şarban, directorul celui mai titrat club băcăuan- SCM Bacău.

„Sunt mândru de performanţele sportivilor noştri. Ştiam ce poate să facă maestrul Relu Auraş, fapt pentru care am şi insistat să se întoarcă la clubul mamă. Atât eu, cât şi ceilalţi colegi ai mei suntem alături de sportivi şi de antrenori pentru că ei sunt inima clubului nostru”, Ion Şarban

„Împreună suntem puternici. De la sportivi, la antrenori şi până la conducerea clubului, cu toţii facem o echipă de Aur. Vreau să le mulţumesc tuturor colaboratorilor care au pus umărul la aceste rezultate extraordinare: Vasile Pradaiș – de la CSM Onești, Ionuț Patriche – de la CSM Bacău, Alexandru Machedon și Dănuț Anisei – de la SCM. De asemenea, dlui. director și dnei. contabil de la SCM și tuturor celor din club care, prin strădaniile lor, au contribuit din plin ca noi să ne putem pregăti așa cum ne-am planificat. Mulțumim şi Consiliului Local Bacău pentru preimierea acordată pentru medalia lui Renato Nica de la Europene. Promitem să mergem pe aceeași linie a performanței”, Relu Auraș.

SCM Bacău, un loc în care pasionații de sport și nu numai se pot antrena pentru performanță.

Sporturile de contact par la prima vedere un univers al celor duri, însă nu este deloc așa. Este o lume a celor care petrec zeci de ore, săptămânal, în sala de antrenamente, a celor care se dedică trup și suflet pentru performanță.

Urmează Campionatele Balcanice

Pentru boxul băcăuan şi românesc urmează o nouă provocare – Campionatele Balcanice, ce vor avea loc la Râmnicu Vâlcea, în perioada 18-28 octombrie. În lotul României vor fi şi băcăuanii Andrei Jgheban și Renato Nica, dar şi oneștenii Iosif Pistoaie și Bogdan Panaite.

Până atunci, să-i felicităm pe campionii de astăzi şi să-i întrebăm pe cei „responsabili”: în Bacău, pe când o ediţie a unui Campionat European de box? Eram obişnuiţi să-i vedem pe campionii noştri ridicând trofee acasă…

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *