Edwin – Din Tată în Fiu – Portar

Ultimul minut și jucătorii pregătiți de Florin Axinia trag cu ochiul la trofeul de pe masa oficialilor. Și totuși, bucuria se amână, când centralul partidei decide să acorde lovitură de pedeapsă împotriva echipei FC Pietricica Piatra Neamț. Se așterne liniștea și emoțiile ating cote mari. Un gol primit în ultimul minut va amână bucuria mult așteptată….

…..liniște….emoții…..șut ….și apară Edwin….Edwin Bordeanu, un puști de nouă ani, mereu vesel, ambțios, cuminte și talentat precum celebrul Edwin van der Sar, idolul tatălui lui Edwin al nostru – George Bordeanu – fost portar în Serie B, Italia, la Messina, Lanciano sau Frosinone.

25299343_120670228722304_8536698826251826558_n

„Am început să cochetez cu fotbalul la vârsta de 9 ani, iar el la 9 ani, deja deține mici secrete din fotbal. Pentru mine, Edwin van der Sar a fost și va rămâne cel mai bun portar. Nu am reușit să ajung la nivelul lui, dar am învățat foarte multe de el, iar acum vreau să- i transmit fiului meu tot ce știu și să –l văd apărând poarta echipei naționale și a unei echipe de top din Italia sau Spania. Nu degeaba îl cheamă Edwin – poartă nume de campion…” – George Bordeanu -

 

FC Pietricica se califică la „Liga de Minifotbal N-E” la categoria de vârsta 2009, organizat sub egida Federației de Minifotbal din România, unde Edwin Bordeanu confirmă din nou. Câștigă titlul de cel mai bun portar, iar FC Pietricica devine campioană.

FB_IMG_1557920002784

“Edwin e un copil foarte talentat și dornic să învețe mereu câte ceva. E pătimaș după fotbal. Are genă de fotbalist, doar nu degeaba tatăl lui a fost un portar adevărat”- Florin Axinia – glorie a fotbalului nemțean și antrenorul  lui Edwin Bordeanu.

“Fotbalul face parte din viața mea. Mă trezesc cu fotbalul și mă culc fotbalul. Sunt nerăbdător să merg la antrenamente și la meciuri. Tatăl meu mi-a însușit dragostea pentru fotbal și m-a  învățat să devin un portar bun și un coechiper adevărat. Cu muncă și cu seriozitate, oricine poate ajunge departe, iar eu vreau să merg pe urmele lui Edwin van der Sar. Nu degeaba îi port numele…(zâmbește Edwin al nostru)

 FB_IMG_1557925755503

Cine este Edwin Bordeanu ?

 Peste povești nu se poate așterne praful. Dar nici pe albumele cu fotografiile cu George Bordeanu evidențindu-se între buturi. Și cum așchia nu sare departe de trunchi, așa că nici Edwin nu putea practica alt sport decât fotbalul, iar pentru postul de portar e vinovat, în proporție de 99 la sută, nimeni altul decât George Bordeanu.

„A încercat să fie și Ronaldo, dar numai pentru distracție, când a venit vorba de devotament s-a transformat în Van der Sar” – George Bordeanu

român născut în Italia, acolo unde tatăl lui apăra poarta lui Frosinone;

  • elev în clasa a III-a, la Școala Nr.2 din Piatra Neamț;
  • pasionat de tehnologie și tot ce e în nou domeniul IT;
  • are propriul lui canal pe youtube: Edwin Bordeanu;
  • portar la FC Pietricica
  • urmașul lui Pantelimon și Tăturușanu

„Un portar cu reflexe sclipitoare, tehnică bună, plasament bun, atăcarea mingii, bătaia pe picor corectă pentru vârsta lui. Pe toate le moștenește genetic. Multe secrete îi sunt  implementate de mic. A avut cine…”-Florin Axinia- cel mai bun marcator al Ceahlăului din toate timpurile fostul atacant al Ceahlăului

 „Până anul trecut nu am lucrat cu el individual. Totul era genetic. Când am început lucrul cu el, se văd și rezultatele.” – George Bordeanu

Anul 2030…

Pe Giuseppe Meazza este 1-0 pentru AC Milan, și Juventus atacă cu toată echipa, și când mingea părea că se duce să lovească plasa porții din spatele încheieturilor barelor din stânga, Edwin Bordeanu face ce știe și o oprește cu un reflex marca Van der Sar.

Până atunci, bucuria copiilor rămâne fotbalul mic, dar niciodată nu se știe, iar cele spuse mai sus pot deveni realitate. Vom vedea! Hai, Edwin! Fă-ne mîndri că suntem români.

FB_IMG_1558049675279

 

 

Lasă un răspuns