Legenda spune ca dupa fiecare alegeri, din Romania pleaca 300.000 de oameni

Fiecare moment e important pentru că din el curge o legendă scrisă de cine vrea și cum vrea. La Parlamentul din parc se aruncă zarurile: 6 – 6. E de bine pentru unul, dar de rău pentru celălalt. Scotocim în istoria alegerilor și găsim un loc special, unde, și astăzi, oameni de-ai locului sunt produse neperisabile – votanți pe bandă rulantă. De regulă, la patru ani, sunt angajați cu normă întreagă în fabrica de voturi. Mai sunt și zile de sărbătoare, precum atunci când lucrează pentru europarlamentari, iar altădată sunt în slujba președintelui.

Ambalați cu niște costume de stofă care încă mai poartă mirosul fabricilor Proletarul Bacău sau Textila Buhuși, oamenii noștri primesc sau iși iau, de la prima oră, vitaminele, care trebuie să-i facă imuni în cazul în care sunt atăcați de alți microbi ai căror culoare politică diferă de cea a patronului. Cu medicamentul naturist ascuns în buzunarul interior, lângă suflet, unde altădată stătea fluturașul de salariu, iar acum e loc pentru cel de ajutor social, oamenii noștri sunt pregătiți să intre în cabina de vot și să lovească buletinul cu acel cauciuc înfipt în coadă de brad, așa cum le cântă cucu ….Bucovina, Ardeal, Oltenia….sau Moldova.

E dreptul fiecăruia să voteze, chiar și a celor care încă mai sunt pe stil vechi: cel care nu știe a scrie …nu înseamnă că e analfabet, ci că e pe stil vechi =  semnează cu degetul. Care vrea el, nu neapărat cu cel din mijloc.

Pe 26 Mai sunt alegeri. Hai să mergem! Sa facem o poza si sa o punem pe Facebook. De viitorul tarii se cocupa altii.Noi suntem prea ocupatu retelele de socializare. alegeri 2019, romania, legende romania

Lasă un răspuns