Maternitatea Bacău-  Luna de pe CER….țintită cu pietre cu venin…

Precizez de la început ca să nu fiu înțeles greșit. Nu fac politică. Nu sunt membru de partid. Votez omul (capacitatea și calitatea lui), nu partidul. Mai exact – nu mă interesează că e psd-ist, pnl-ist,usr-ist, etc. Cu toții sunt oameni …doar că sunt diferențiați de caracter.

Cu siguranță sunt lucruri pe care nu le știu sau pe care nu le înțeleg, dar sunt și mai sigur că sunt foarte mulți în aceeași situație.

Într-o zi de toamnă, soția mi-a schimbat viața: mi-a spus că Bunul Dumnezeu ne-a dăruit o minune. Nu știam nimic despre perioada care urma -consultațiile pentru ca Sofia să vină lângă noi sănătoasă și fericită. Așa am cunoscut-o pe d-na doctor Raluca Grigoriu. Poate lucrurile au fost așezate încă de la început :), poate așa fost să fie. Până ca Sofia să aibă certificat de naștere, am discutat cu Raluca Grigoriu de două ori. În rest, stăteam cuminte în salonul de așteptare…Aveam emoții. De la prima discuție, ne-a transmis încredere și liniște. În primăvară i-am mulțumit pentru că Sofia e fericită, la fel ca noi. Nu sunt genul să arunc cuvinte mari, dar vă pot spune că e profesionistă în tot ceea ce face. Un medic care e alături de pacient și cu sufletul. E mare lucru… Nu cred că un om trebuie mânjit pentru că a avut curajul să aibă o propunere.  E mai important să fim oameni, ca altădată….

Atenție, nu pun la îndoială capacitățile celorlalți medici din Maternitatea Bacău. Nu sunt în măsură.

Medicul Raluca Grigoriu nu e membru al vreunui partid, din ce știu. „Tizul meu” Grigoriu e membru?

Și totuși, pietrele aruncate în mediul on-line au colțuri cu venin politic. Și dacă tot judecăm un om după culoarea politică, atunci când mergem la vot de ce-l mai votăm? PSD a câștigat la pas. Astăzi tunurile sunt pe PSD. Mâine pot ajunge în funcții unii dintre cei care au buzunarele pline cu pietre. Mecanismul ăsta de a nu ști ce vrem… merge de ani buni….De fapt …sunt mulți care nu prea știu ce votează, pe cine și pentru ce votează! Unul dintre noi îl înjură pe cel de la conducere. Anul viitor acel om ajunge la conducere și ia decizia relocării unui anumit număr de paturi… Scandal pe facebook din partea celor care au fost pietruiți. Și uite așa, piatra de moară se învârtește, în timp ce noi ne limităm la a deveni eroi virtuali și a ne măcina caracterul. Și așa firav…

Nu rezolvăm nimic. Problema sau esența problemei rămâne. Ne facem rău singuri.

Noi – OAMENII – care din când în când suntem și pacienți, mereu contribuabili, și cu drept de vot în funcție de cine ne manipulează- Suntem Forul Decizional.

Pentru comunitate ….Hai, Bacăul!

foto: www.dailystar.co.uk

Lasă un răspuns