Locuri de parcare și garaje

Citesc că la Oradea parcările publice și garajele sunt o adevărată comoară la bugetul local. Cei de acolo se laudă cu venituri de 17 milioane de lei, în 2018, bani care provin din abonamente, tichete, impozite garaje și…amenzi.

E clar că Bacăul are o problemă cu parcările. Numărul mașinilor a crescut de la an la an, iar de aici apar tot felul de discuții. Am auzit, am citit multe opinii provocate de zăpada ce cade ….iarna. OFfff. Unul și-a deszăpezit locul, iar altul i l-a luat. Altul și-a pus bidoane ca să-și protejeze munca, altul a pus navete sau ce a mai găsit. Fiecare a făcut cum a crezut. Problema raportată: loc public, nu parcare privată. În fine, discuții sunt și vor fi. Ține de educație.

Sunt sigur, și asta datorită optimismului meu care mă alimentează și îmi dă echilibru mental, că și Bacăul va avea parcări ca la Oradea. Până atunci, nu ar strica ca acele parcări deja amenajate să fie nițel trasate, asta ca orientare pentru cei care au oglinzile sparte. Glumesc, cu spartul.

Apoi, sunt garaje uitate sau care nu mai sunt atât de în regulă. O revizuire a situației în teren, nu ar strica.

Ca să fac trimitere către administrație sau politic, fiecare cum vrea să o ia, îmi aduc aminte că în perioada în care era primar Romeo Stavarache s-a pus problema amenajării de parcări în baza unor abonamente, dar și problema garajelor aflate pe domeniul public, dacă sunt în regulă sau mai puțin în regulă. Totul a rămas la stadiul de discuții pentru că urma perioada electorală. Cineva l-a sfătuit că nu ar fi bine să se pună rău cu băcăuanii … în prag de a fi reales.

Astăzi, ne pregătim de o nouă perioadă electorală, dar sunt sigur că nu mai e o problemă. E o chestiune pur administrativă și de timp. Zic că în curând va fi rezolvată situația.

Mă refer mai ales la parcările dintre blocuri. Trebuie să luăm în calcul că noi  (băcăuanii) mai primim și vizite, iar cei mai mulți vin cu mașinile. Pot fi și din alte orașe. Ei unde vor parca, dacă toate locurile vor atribuite nominal. Sunt 40 de locuri de parcare, și normal ar fi ca 3 dintre ele să fie la liber.

Apoi, știu că se va găsi înțelegere din partea celor care dețin 2 sau mai multe mașini. Un singur loc de parcare e ok. Pentru restul există soluții amiabile.

Săptămâna viitoare voi depune la Registratura Primăriei o solicitare pentru zona în care locuiesc. Va fi analizată și se va stabili dacă e ok sau nu. Vom vedea.

foto: infovisual.co

Lasă un răspuns