„Crezul pentru a deveni campioni” “Au trecut 16 ani de când liceul nu a mai câștigat titlul”

De la 2 mingi și înfrângeri cu 10 la 0, am devenit campioni județeni la juniori C”, performanță explicată de Dan Crețu, antrenor și profesor din anul 2013 la instituția școlară care astăzi are numele “prescurtat” – L.P.S. Bacău. Cu toții știm că Bacăul a avut una dintre cele mai mari școli de fotbal din România. În timp, laboratorul fotbalului nu și-a prescurtat doar numele, ci și “lista cu titlurile de campioni”….fie ele și la juniori C. “Au trecut 16 ani de când liceul nu a mai câștigat titlul.” – aprobă Dan Crețu.

O fi trecut mult timp pentru a obține un titlu la județ sau o fi o chestiune de normalitate în condițiile în care sportul nu a mai avut susținerea cuvenită ? Cert este că fără sprijinul necondiționat al părinților, juniorii C de la LPS Bacău nu ar fi ajuns pe prima treaptă a podiumului!

S-au organizat în așa fel încât echipa să beneficieze de condiții necesare pentru creșterea calității antrenamentelor. Au fost achiziționate materiale sportive, peste cele oferite de școală. Vorbin de TRx-uri, de mingi pentru aerobică și lista poate continua.”- Dan Crețu – un antrenor fericit.

Gărdulețe din țevi pentru instalații sanitare

“În 2013, vă spun că singurele materiale pe care le aveam atunci erau cumpărate de mine. Am investit din salariul meu aproape 2.000 de lei și să nu credeți că am cumpărat nu știu ce materiale sportive?! Nu! Am luat niște țevi din alea de PVC folosite de instalatori și am făcut gărdulețe din ele. Astăzi, părinții au înțeles că performnața cere investiții adevărate, iar timpul acelor gărdulețe făcute de mine a trecut. „- Dan Crețu  

Două stagii de pregătire, iarna și vara, cu buget de la școală, dar suplimentat de părinți.

„Cu două luni înainte să plecăm în cantonamentul de iarnă, din 2016, am fost anunțat de conducerea școlii că ne-au fost tăiați banii pentru transport. În acel moment……(se abtíne de la comentarii ), cine mi-a sărit în ajutor? Părinții – normal! Pentru a nu umbla la banii pentru masa sportivilor, au mers în cantonament și câțiva părinți (pe banii lor- să nu fiu înțeles greșit), și au pregătit masa astfel încât să acoprim cheltuielile de transport. Noi facem cantonamentele la Toplița, locul unde ne încărcăm bateriile, și unde oamenii sunt oameni. Pe această cale vreau să le transmit un mesaj de mulțumire d-ului Marius Macarie – director CSS Toplița și d-nei Monica Cotfaș,  iar celor din Bacău, care vorbesc „prostii„-  vreau să le spun că ar trebui să-i urmeze.

Urmează noi provocări: în primul an – participare în campionatul Under 17 (Republicani), iar în anul doi – participare în Campionatul Elitelor.

Grupa pregătită de Dan Crețu a terminat campionatul cu o linie de clasament grea: 22 de meciuri – 21 de victorii și un singur egal. Golaveraj 115-12

Performanța vine de la Liceul cu Program Sportiv din orașul care astăzi privește fotbalul mare la televizor. În timp, școala amintită era un reper al fotbalului românesc.

Acum 45 de ani, Bacăul prin Liceul cu Program Sportiv cucerirea titlul de campioană mondială școlară, în Franța. Pe atunci, Vasile Șoșu sau Doru Botez erau fotbaliști sub comanda profesorului Constantin Anghelache.

Campionii de astăzi:

Portari: Ștefan Cucu, Ryann Ivan, Cristian Farcaș-Gherghina;

Mihai Jitaru, Marius Dumitru, Andrei Vârlan, Mirvea Muraru, Denis  Hristea, Antonio Toader, Narcis Chișăreanu, Alex  Protopopescu, Florin Cioca, Ricardo Iacob, Denis Buhucianu, Roberto Matei, Mattia Rotaru, Angelo Ionașcu, Cosmin Codreanu, Mihai Lupu, Narcis Țâmpu, Cătălin Irimiea, Valentin Moraru, Andrei Cot, Tudor Meluță, Rareș Grigoraș, Tudor Negoiță, Ștefan Bălăiță

Felicitări!

Lasă un răspuns