Premieră. Sprijin necondiționat pentru producătorii de legume. Cineva să se zbată și pentru Bacău

În sfârșit văd o treabă bună pentru țăranii care trudesc de dimineață până seara la munca pamântului. Grupul Carrefour a venit cu un proiect mai mult decât benefic pentru producătorii de legume din comuna Vărăști (aflată la mai puțin de 30 de km de București, județul Giurgiu), iar pentru asta un articol gratuit:)

Mi-aș dori să văd ceva de genul ăsta și în Bacău.

Ce a făcut Carrefour?

A înființat prima cooperativă agricolă alături de 80 de familii pentru a produce 5.000 de tone de legume, pe 60 de hectare.

 E o premieră în România. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer îi aduce mai aproape de clienți, producătorii agricoli români cu produse super calitative și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă. Astfel, Carrefour România contribuie pe termen mediu și lung la dezvoltarea agricultorilor români și a comunităților din care aceștia fac parte.

60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producție anuală de 5.000 de tone de legume:roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.

Cooperativa Agricola Carrefour Văraști are 5 membri fondatori: Carrefour și 4 producători locali. Cooperativa adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăști. Clienții vor putea găsi produsele cooperativei în întreaga rețea de magazine a Grupului Carrefour în România.

Am dezvoltat acest proiect din dorința de a fi un partener sustenabil pentru producătorii agricoli locali și un furnizor de produse de calitate pentru clienții noștri. Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole”, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România.

Carrefour a construit în Vărăști un depozit de 300 mp, unde producătorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central și apoi distribuite către magazinele Carrefour din toată țara. Mai mult, Carrefour pune la dispoziția producătorilor lădițe din plastic, pliabile și returnabile, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să achiziționeze de fiecare dată navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de preț de la raft vor fi inscripționate cu zona de proveniență, astfel încât clienții să devină parte activă a lanțului comercial, susținând direct, prin cumpărare, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.

O inițiativă venită tot din mediul privat. Din cel public încă mai așteptăm. În mod normal, producătorii agricoli ar trebui susținuți de cei care încasează lefuri grase din scaunele publice.

 

Lasă un răspuns