Dedeman vrea să investească în imobiliare București

Compania Dedeman, prin frații Dragoș și Adrian Pavăl, intenționează să achiziționeze clădirile de birouri AFI 1, 2 , 3, 4 & 5, clădiri din jurul complexului comercial AFI Palace Cotroceni. Proiectul AFI Park are o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați  și se apropie de o rată de ocupare de 100%.

Valoarea celor cinci clădiri este evaluată la 154 milioane euro.

Frații Pavăl sunt primii antreprenori ai României care au trecut pragul de un miliard de euro – cifră de afaceri. Compania Dedeman este prezentă pe piață din anul 1992 și are, în prezent, o rețea de 42 de magazine, cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați, peste un milion de metri de terenuri și, în 2017, va avea 10.000 de angajați.

”Am decis să investim în zona de imobiliare nu pentru că e o modă și pentru că în România fiecare, cum are niște bani, cumpără clădiri de birouri. O gândim ca pe un suport pentru indiferent ce perioadă va veni, cândva, în care cererea din domeniul nostru de activitate ar putea intra pe un trend descrescător. Și s-ar putea să ai nevoie de niște resurse, pe care evident nu le vei putea lua de la bănci într-o astfel de period”, a declarat Dragoș Pavăl pentru profit.ro

Dedeman are în plan și două fonduri de investiții, unul pentru investiții imobiliare și un fond de capital de risc pentru investiții în startup-uri românești.

Lasă un răspuns