Bacăul – oraș sportiv european, dar mulți nu înțeleg ce înseamnă. Nici Primăria nu i-a ajutat.

Bacăul va fi in 2017 oraș european al sportului. E o veste bună, dacă vrem să privim nuanța acestui titlu într-un mod echilibrat și pozitiv.

Nu e cel mai mare succes al Bacăului, dar am putea gândi în perspectivă: e o variantă de moment prin care putem atrage fonduri pentru a debloca sportul de masă.

Ce nu se înțelege e faptul că acest ong (e o organizație non-profit, cum sunt și în România multe altele pe aceeasi ramura) te poate sprijini să implementezi anumite proiecte cu ajutorul Comisiei Europene. E adevărat că e un intermediar între Bacău și Comisia Europenă.

Am citit comentariile de pe desteptarea.ro și pot spune că am putea fi mai echilibrați. Mă repet – nu e cea mai mare reușită, dar e un plus. Unul mic, dar care ne-ar putea ajuta.

Apoi ce se nu înțelege, iar aici vina (poate e un cuvânt prea mare) o poartă municipalitatea că nu a oferit informații care să vină în sprijinul băcăuanilor. Vorbim de bani pentru sportul de masă! Nu vorbim de performanță. Nu vor veni bani să reparăm stadionul! Cei de la performanță sunt o altă ramură.

S-a făcut un pas, dacă știm să-l gestionăm…vom vedea. Dacă nu se făcea, iar nu era bine. De ce nu se face nimic pentru sport.

Sportul nu înseamnă doar performanță. Iau ca exemplu pisicileroșii.ro: fotbal feminin într-un campionat ofcial, dar în același timp țintele mele sunt: educația, integrarea, creșterea nivelului de trai, sănatatea și incluziunea socială.

Vom vedea cum poate fiecare să aibă un rol important. Nu doar verbal sau prin articole de presă, ci unul care să conteze pentru comunitate.

Trebuie să ieșim din aburii dezinformării.

Pentru o cât mai bună informare putem să aflăm cu ce i-a ajutat acest titlu pe constănțeni și pe cei din Pitești.

Constanța a deținut acest titlu in anul 2014 alături de alte 17 orașe, iar Piteștiul în 2013 alături de alte 9 orașe.

Rămâne de văzut dacă știm să aducem un plus comunității. Unul adevărat, nu unul pe hârtie.

Lasă un răspuns