Ce sanse are un copil de la tara sa practice un sport ? Fotbalul va dispărea la sate

Curge mierea de pe buzele unor oameni speciali și proștii se ling pe degete. Bacăul, dacă avem curaj să recunoaștem, s-a transformat în ceva. Mă abțin. Cei cărora nu le place mierea de viespii tac și îndură. E grav.

Fotbalul e un fenomen, dar nu e înțeles. Am avut performanțe, iar acum trăim din amintiri. Dacă e să ne raportăm la ultimii 10 ani nu reușim să găsim un reper. Încercări au fost. Și toate au eșuat. Banul primează în timp ce performanța e doar o haină scumpă pentru cei care mai îndrăgesc acest sport rege.

Talente mai sunt, dar apare câte unul care le știe pe toate și face ce face și dispar talentele. Mediocritatea își spune cuvântul în fața celor cu bun simț.

L-am auzit zilele astea pe Gheorghe Hagi spunând că pe vremea când era junior erau mulți alți copiii mai talentați ca el, dar care nu avut șansă să ajungă fotbaliști. Apreciez sinceritatea. Am întâlnit câțiva copiii talentați la fotbal, dar vinovați că părinții lor sunt săraci, și în același timp condamnați de creiere bolnave, să aibă soarta foștilor colegi a celui mai talentat jucător român.

De ce ne învârtim în jurul mingii și ne lăudăm că promovăm valori, că suntem conducători, strategi și ce mai vreți, când faptele și rezultatele ne arată că pompăm aer într-o minge spartă?

Care ar fi soluția pentru copiii din mediul rural?

Dragostea pentru fotbal va dispare. Vor crește și vor lua drumul altor țări, iar generațiile următoare vor practica un sport doar cu ajutorul calculatorului. Fotbalul va dispărea la sate.

Și ca să închei într-o notă optimistă: din luna noiembrie vom demara un proiect dedicat lor.

Lasă un răspuns