Puneti porti in curtea scolii nr. 10 Nu e parcare, ci teren de sport! Theodora Sotcan, Cosmin Necula, Adrian Gavriliu si Cristian Ghinghes: mingea e la voi!

Fotbalul s-a născut pe maidan, mai târziu s-a dezvoltat în curtea școlii, iar acum e practicat on-line. Îl mutăm pe internet fără să ne dăm seama.

Bacăul suferă rău la ceea de înseamnă fotbal JUVENIL, dar ăsta e un alt subiect.

Aproape fiecare dintre noi și-a julit genunchii în curtea școlii după ce am verificat calitatea asfaltului pe care îl călcam în picioare ore întregi. Pentru că jucam fotbal în curtea scoli!

După ani buni..(cred că sunt mai bine de 10) m-am întors în curtea școlii nr. 10 (nostalgic fiind) să văd dacă odraslele Bacăului mai sunt interesați de cel mai iubit sport. . Surpriza a fost mare, dar mare cât 6 porți lipsă.

Asfaltul vechi și crăpat a fost acoperit cu un covor nou numai bun pentru o partidă de fotbal, dar cum să joci dacă nu mai sunt porți? Au fost șase porți pe terenul mare.

Am gasit câțiva juniori, aproximativ 20, care erau în timpul unui meci. Și-au făcut porți din pietre și se desfașurau cum puteau.

În fața sălii de sport era parcare auto. Ce să înțeleg fără a fi răutăcios (după cum își închipuie unii) ? Nu s-au mai pus porți pentru că acele mașini să aibă acces ? Dacă existau porțile era teren de sport și mașinile nu mai existau acolo? În copndițiile în care nu sunt porți putem înțelege că acolo e o parcare publică? Cât costă parcarea?

Lasând conspirațiile la o parte și asezând mingea pe punctul cu var, mă dau trei pași înaipoi (ca Ronaldo) și șutez: puneti porti!

Prima persoană căreia mă adresez în mod direct e doamna inspector general: Theodora Sotcan, un om deschis și care mă poate lămuri.

Mai am și alte persoane pe care le provoc să apere lovitura de la 11 metri, dar mai întâi să mai povesc câte ceva.(sper să aveți răbdare. nu mai durează mult)

Pe terenul din curtea școlii nr. 10 au învățat fotbal (poate e prea mult spus, dar jucau acolo de le săreau gleznele) căpitanul echipei naționale – Vlad Chiriches, portarul naționalei – Costel Pantilimon, dar și mulți alți fotbaliști care au reprezentat Bacăul în prima ligă.

Duminica era sărbătaore. Era ziua în care fotbalul era mai presus de slujba de la biserica. Narcis Răducan, Daniel Bogdan, Vasile Ardeleanu și mulți alții încingeau mingea alături juniorii din cartier, dar și cu seniorii din mai multe cartiere de rasuna curtea școlii. Erau cel puțin 4 echipe care jucau în fața altor 100 de iubitori ai mișcării și care stăteau pe margine.

Se făceau campionate între cartiere. Era o nebunie. Se făcea mișcare!

Terenul din plastic făcut acum e să fie. Nu e de fotbal, nici de baschet. Habar nu am pentru ce este. Drept dovadă că nimeni nu era pe el.

Dacă ceva era util și atragea lumea către mișcare, de ce am distrus fotbalul din curtea școlii?

Domnule primar, Cosmin Necula- știu că iubiți sportul și mișcarea

Vă rog să aprobați din toată sărăcia Bacăului fonduri pentru 2 porți care să fie montate în curtea școlii nr 10.

Pentru Adi Gavriliu: sper că nu greșesc, dar și tu ai învățat la școala 10 și chiar dacă nu prea îți plăcea fotbalul :) din când în când mai băteai și tu mingea pe acolo. Erai săritor, în toate sensurile cuvântuluiȘ)  Anii au trecut și ești consilier local, iar sportul e la tine: ia taurul de coarne și fii săritor încă o dată.

Cristi Ghinghes esti pentru Tineret:) Mingea e la tine:) Nu uit că jucași și tu nițel fotbal la juniori. Îl ai în sânge.

Și dacă problema se rezolvă-  vă propun un meci de fotbal între Pisicile Rosii și dv, stimați domni și doamne, care aveți puterea de a hotărî. Să vedem atunci cum scoatem lumea la mișcare.

Vă mulțumesc.

 

10 thoughts on “Puneti porti in curtea scolii nr. 10 Nu e parcare, ci teren de sport! Theodora Sotcan, Cosmin Necula, Adrian Gavriliu si Cristian Ghinghes: mingea e la voi!”

 1. Barcan Bogdan spune:

  Ultima dată a fost pusă o poartă de mine iar de curând a fost dată jos. A rezistat un an :)

  1. prelungit spune:

   Buna ziua. Cand ? Cine a dat-o jos si care a fost motivatia? Multumesc.

 2. Marius Anton spune:

  Mingea a fost pana acum atat in curtea Primariei Bacau,cat si in cea a catedrei de educatie fizica de la Scoala nr.10…..Au facut bani frumosi si din inchirierea salii…..

  1. prelungit spune:

   Buna ziua. Corect. Mingea a fost si pana acum in curtea Primariei Bacau. In ceea ce priveste chiriile, acestea trebuie sa fie publice. Orice sala de sport se poate inchiria doar in baza unui contract de inchiriere. Daca aveti detalii….va rog. Multumesc.
   Sper sa nu se puna porti de joc si apoi sa le inchida pe cele de la intrarea in curtea scolii:)

 3. Sarcasmul are și el rolul lui. Dacă totuși ne exprimăm o părere, n-ar fi rău să vedem întregul. Acele mașini se aflau în curtea școlii pentru că în sală se desfășoară și alte activități sportive, nu numai orele de educație fizică. Probabil că veniseră în acest scop.

  În rest, ar fi grozav de bine dacă v-ați hotărî să puneți toate diacriticele limbii române, nu doar pe unele, fără o regulă, și să-i spuneți pe nume Școlii Nr. 10 (cu majuscule se scriu numele de instituții), care este, cel puțin în statistici, o școală de elită.

  Vă mulțumesc, totuşi, pentru interesul față de dotarea instituției noastre cu un teren de sport modern. Poate vă aude cineva. Aș prefera însă să ştergeţi acest comentariu şi să corectaţi ce se poate prin articol, pentru binele şi corecta (in)formare a cititorilor.

  1. prelungit spune:

   Va multumesc pentru opinie. Sarcasm-deloc. Imi asum greselile, oricare ar fi ele. Vorbim de o un gand/parere cu un caracter personal. Opinia dv trebuie respectata, nu stearasa. In priviinta numelui scolii…nu am incercat sa prezint nicidecum o fata negativa a scolii. In priviinta activitatilor sportive din sala de sport….asa este.Nu am spus ca nu ar fi. Ma bucur ca si in vacante sunt antrenamente. In rest, toate bune si succes. Sper sa se puna porti. Va multumesc pentru interes.

 4. Geanina spune:

  Stau la trei blocuri de scoala cu pricina si pot sa va spun ca orele de sport nu se mai tine. Copilul meu face matematica, părintele care nu contribuie nu e părinte. Sa fim seriosi ca nu se face nimic. Nu le pasa pentru ca sunt o apa si un pământ cu totii.

 5. cojan adrian spune:

  SUNT SIGUR CA PRIMELE GOLURI SI PRIMELE DRIBLINGURI FACUTE DE CRISTI CIOCOIU AU FOST PE ACEL TEREN DIN CURTE SCOLI . FELICITARII

 6. dan rusu spune:

  Cred ca domnul Lepadatu se rasuceste in mormant…pe vremea lui scoala 10 lua ani la rand locul 1 pe tara la baze sportive…

  1. prelungit spune:

   Calitatea, devotamentul si sacrificiul omului nu pot fi uitate nic atunci cand ne paraseste. Scoala nr. 10 are oameni competenti, cel putin asa cred. Nu ii cunosc, dar e normal sa am incredere in ei. In scurt timp ne vom lamuri daca vorbim de profesori care apreciaza institutia scolara sau sunt de forma. De cele mai multe ori intalnim, nu doar in Bacau, oameni fara nici o valoare didactica si manageriala, dar sunt directori. De ce ? E simplu. …

Lasă un răspuns