Campionii, vitaminele si conturile

Multi sportivi obtin rezultate internationale pentru Romania, dar nimeni nu stie de ele. Sportivul si antrenorul nu suna presa (generalizez si eu pentru ca presa face oricine astazi) sa se laude cu medalia obtinuta, asa cum fac altii chiar si in conditiile in care la acea proba au luat startul doar trei sportivi….

Am avut deosebita placere sa traiesc moment de bucurie oarba atunci cand am aflat ca un sportiv din Bacau (nu dau nume pentru sportivul nu are nicio vina) a luat medalia de bronz. Din cele relatate de coach-ul sportivului toate erau bune si frumoase, dar de ce nu mi-a spus ca au concurat atatia sportivi cat sa incapa, cu totii, pe podium :)

Daca vom continua sa imitam performanta fabricand rezultate cu sportivi “vitaminizati” atunci nu am cum sa nu ma gandesc ca acel antrenor/sportiv fura medalia, nu o castiga.

Sportul e transformat intr-o afacere: o medalie aici, una in alta parte si iata cum vin premieri pe banda rulanta. Mai explicit: nu e corect ca un antrenor /sportiv sa fie premiat din 18 mii de locuri pentru pentru un rezultat

Succes!.

Lasă un răspuns