Ce ne mai place sa-i dam picioare lu’ ala care e la pamant JENANT

Au venit ai nostri acasa adusi de primul tren si o sa-i mai certam cateva zile pentru ca ne-au dezamagit. Ziaristii centrali, de Bucale, uzati moral si mai fitosi decat Bianca Dragusanu, vor continua sa scrie toate mizeriile care nu au legatura cu insuccesul de la Europene, dar faptul e consumat si trebuie sa ne gandim la viitor.

Ratusca cea urata-Pamparusanu sau Zburatorul Romaniei, cum ii spun unii, va fi condamnat sa munceasca in folosul nationalei si pentru urmatorii doi ani, apoi Chiriches va primi arest in vestiar pentru ca nu a avut sange sa dribleze, Keseru si restul atacantilor vor fi obligati sa poarte ochelari pentru a gasi poarta, etc.

Cu vrajeala asta ieftina putem continua inca doi ani, dar fotbal tot nu vom juca.

Sa mai defilam putin: jeneralul Iordanescu, cel mai las general din istorie, se pensioneza si nimeni nu ii va lua gradele din 1994 (asa cum le-a primit atunci pentru succesul din care traim si astazi. Ar  trebui sa-i fie retrase stelele pentru insuccesul din Franta), presedintele FRF - R. Burleanu va fi luat la tinta de presa lui Sandu si motrocii care ocupa imoral functii in fotbal, etc

Ideea e ca la Euro am cules roadele antrenorilor si a conducatorilor din fotbalul romanesc, din ultimii ani.

Avem peste 7.000 de profesori-antrenori in Romania, dar fotbal stiu doar cand se uita la televizor. Antrenamentele sunt indulcite cu ceva de struguri, copiii bat mingea ca sa zica ca sunt jucatori, mucegaiul s-a asezat peste sunca de altadata, fotbal putin, smecherie si prostie cat incape. Timpul trece, leafa merge, si daca e sa iasa ceva – iese, daca nu inseamna ca jucatori sunt de vina.

Mai multa atentie nu ar strica, si nu ar dauna nimanui. Ceea ce face Hagi la academie se cheama fotbal, ceea ce fac unii, cu carnet de antrenor, se numeste batjocura.

Nu avem terenuri, nu avem aia sau alta, dar de ce nu avem? Antrenori avem? Conducatori cu viziune?

Decat sa ne plangem si sa-l barfim pe unul sau pe altul, mai degraba facem si noi ceva.

 

Lasă un răspuns