Calculele lui Iordanescu, calificare in optimi si victorie cu Anglia

Totul decurge conform planului lui Iordanescu. Nu ne-a plăcut fotbalul practicat cu Eleveția, ne-am enervat că ne-a bătut Franța, cu fault sau nu la Tătărușanu, dar totul e spre bine. România va învinge Albania și vom striga, cu încredere: calificare! A doua a zi: Hai, România!

De la capăt și să fim atenți la detalii: fotbalul practicat de triocolori e partitura lui Iordănescu, care nu poate fi considerat, în mod generalist, un fricos, ci mai degrabă un antrenor pragmatic. Rezultatul și scopul sunt cele care îi dictează tactica.

Inainte de Europene calculele realiste ne aduceau 4 puncte.

Detalii: cu Franța știam că nu vom obține punct sau puncte. Era foarte greu. Am fost aproape să luăm un punct, dar valoarea individuală și-a spus cuvântul. Concret:0 puncte, asa cum calculase și Iordănescu.

Cu Eleveția nu a fost ușor și am scăpat bine, chiar am fost norocoși că am luat un punct. Un punct conform planului. Numai cine nu a văzut Elevția jucând fotbal înainte de Campionatul European nu știa ce adversar vom avea în față. Un punct si punct lovit.

Până aici totul a decurs conform planului.

Vine ultimul meci cu Albania și aici e tinta noastră principală: 3 puncte și suntem calificați.

Să fim realiști. Sacrificăm fotbalul, dar putem ajunge departe. Și o să jucăm cu Anglia în optimi și o să învingem. Dacă vom juca cu Germania, nu avem sanșă, dar macăr vom rămâne cu gândul că ne-a eliminat campioana europeană.

Hai, Romania!

foto: gettyimages.fr

Lasă un răspuns