Ghici ? Silicon Valley de Bacău ?

 

Bacăul are un nou primar, dar și un nou Consiliu Local, așa ca bonus, din partea băcăuanilor. Nici nu s-au oficializat rezultatele și viața e tristă pentru unii pnl-ști sau așa zisi puniliști. Nu trebuie generalizată situația. Sunt și oameni printre ei.

Mă opresc la acele năpârci care se chinuie să lăcrimeze în timp ce iși dau buzele cu ruj în on-line sau pe tipar. Pe TV nu pot pentru că Bacăul nu mai are sticlă. Ar mai fi un eurociob, dar ăla e psd-ist și nu încape pe el nici dopul de la sticla de palincă. Desigur, dopul de la sticla desfăcută de unii pnl-iști, care și-ar spune oful despre cum și-au tras-o.

Nivelul este tristo-amuzant. Vezi cazul oltenilor dovediți că sunt cei mai mari bețivi din România, dar ei nu recunosc și spun că moldovenii sunt de vină. “S-au mutat aci, la noi, ca să lucreze în minerit”, explică un cultivator de praz.

Pe aceeași temă aflu de la o vecină din cartierul Nord că unui tip din PNL Bacău îi dau lacrimile pe afară și regretă ca s-a băgat în partid.

Vecina, cu pricina, l-a votat, iar acum se simte ca o proastă și îl întreabă: Măi, băiatule, tu ești om serios? Mi-ai zis că faci și dregi și să te votez, iar acum fugi? Ți-ai bătut joc de încrederea mea. Mi-ai zis că faci totul să plutească, că am copiii frumoși și deștepți și acum mă faci să cred că și ei sunt proști. Dar mai vreau să te întreb ceva: Dacă ieșea PNL-ul…tot de proastă mă luai ?

Raspunsul îl pot avea și eu: Da! Și tot de supărare pentru că era incompatibilitate. Unde nu-i cap e vai de tot și de toți care mai cred în basme cu zâne și zmei sau în povești cu zei.

Știrea a ajuns și pe CNN, numai că americanii ăștia scriu cum vor.

Într-un oraș din Roumania, intitulat Bacău, se vinde cea mai scumpă brânză din lume. Într-un colț de cameră, unul frumușel, cu bărbuță, a pus o capcană, iar în ea căzut un șoricel care deținea în guriță o bucată de brânzucă, de culoare aurului. Una „nerotrocedată” de nimeni. Căpcănarul a aruncat șoricelul pe geam, i-a luat brânza valoroasă, dar îniante i-a spus că are de plătit gazda pentru cele câteva luni petrecute în partid.

Radioul românesc de știri o dă altfel:

E păcat ce se întâmplă în orașul cu cele mai multe giratorii din Moldova . Lumea vorbește că mortul nici nu-i dus la groapă și déjà muierea se gândește să se însoare cu amantul, dar problema e că amantul (așa cum îl considera ) e de la PSD și nu îl mai vrea. S-a făcut bărbat de casă, cu partid cu tot.

În concluzie: În Silicon Valley-ul de Bacău există mulți șoareci care execută și nu gândesc.

Nu ne supărăm când cineva ne spune ce să facem și cum să gândim, dar plângem cu lacrimi de  meduză otrăvitoare când realizăm că dăm greș.

Problema numărul 1: Nu are capacitatea să realizeze poziția

Problema numărul 2: Nu e capabil să ducă o idée până la final.

Problema numărul 3:Nu realizează că banul public nu se pune în cont ca la impinge tava.  

Într-un oraș cu puține reușite, cea mai bună idee e să fii vorbitor la conferințe de presă și la telefon.

 

Lasă un răspuns