Cosmin Necula si PSD-ul au castigat Bacaul PNL-ul risca sa se rupa si mai tare, daca nu se implica oameni capabili PSRO – Manolache – scor bun

Faptul că PSD-ul a câștigat județul și municipiul Bacău nu reprezintă o surpriză. La nivelul municipiului Bacău, numărul voturilor obținute de Necula e suma opțiunilor din partea băcăuanilor către  Luchian și Manolache.

Acum 12 ani, Partidul Conservator, prin Romeo Stavarache, stârnea emoții printre alegători, când l-a detronat pe Dumitru Sechelariu. Ulterior, Stavarache a schimbat barcă albastră cu cea galbenă. Astăzi, PNL-ul, creat de fostul de primar, confirmă o situație ingrată din interior. Stavarache a fost exclus ca urmare a problemelor cu justiția și a devenit candidat independent – el a creat PNL Bacău, el le-a arătat foștilor colegi că fără un lider nu se poate.

Dragoș Luchian, un candidat boem, a încercat să salveze șalupa ce plutea pe ape tulburate de către actualii sau foștii membri. A făcut tot ce i-a stat în putință, dar nu a reușit decât să o ducă la mal, adică să fie un contracandidat. E greu să faci perfomanță când în echipa ta sunt jucători și doar atât.

Victoria PSD-ului: era așteptată. Culoarul era deschis

Pe partea cealalaltă, Cosmin Necula a afișat responsabilitate și precauție. De când și-a anunțat candidatura, în mod oficial, a avut în rucsac și pelerina de ploaie, dar și umbrela. Pașii politici către Primăria Bacău au fost atent calculați. Nu a crezut în fabule și a fost mai realist decât cei care i-au spus încă de acum un an că va câștiga.

Cristi Manolache a luptat pe toate fronturile și a pierdut, sper eu, cu fruntea sus. A pierdut fotoliul de primar, dar a câștigat fotolii de consilieri. Partdiul pe care îl conduce face opoziței cu PNL-ul.

Romeo Stavarache a avut un rol important în aceste alegeri. Nu era imposbil să câștige, dar era foarte greu să-l bată pe Cosmin Necula. De altfel, Romeo Stavarche le-a arătat foștilor colegi de partid că reprezintă o forță și că poate influența rezultatul alegerilor. Voturile lui au fost pnl-iste.

Cristian Ghingheș a obținut un rezultat mult mai bun decât mă așteptam. Încă nu sunt oficiale rezultatele, dar sunt de luat în seamă. Tineretul a fost alături de el. Tineretul care altădată era de partea PNL-ului. Va fi consilier local independent.

Constantin Scripăț și echipa lui au obținut un procentaj, așa cum era de așteptat. Dat fiind că partidul e la început de drum poate fi interpretat ca ok. PMP –ul va intra în Consiliul Local și va sta la amsa negocierilor cu PSD, mai degrabă.

Dragoș Ștefan – ALDE, sincer să fiu mă așteptam să fie undeva la 7-9 procente. Nu e.  ALDE  în Consiliul Local, cred că va merge tot cu PSD.

Emil Melinte – nu-l cunosc, dar îl felicit pentru campania curată și respectabilă. Sub 3 la sută și atât.

Claudiu Dorneanu e un tip de luat în seamă. E mult mai bine pregătit decât mulți alții. E la început de drum în ceea ce privește politica.

Urmează validarea rezultatelor oficiale, și formarea unui nou Consiliu Local, desigur și județean.

PSD-ul  e majoritar, dar PNL și PSRO, aproape sigur vor merge pe aceași mână, ceea ce înseamnă că va echilibra numărul consilierilor PSD. Astfel, vor urma negocieri politice.

În priviința viceprimarilor, unul va fi PSD, iar celălalt va veni din partidul care va face alianță cu PSD-ul: PMP, ALDE sau, de ce nu-Cristian Ghingheș.

foto: desteptarea.ro

 

One thought on “Cosmin Necula si PSD-ul au castigat Bacaul PNL-ul risca sa se rupa si mai tare, daca nu se implica oameni capabili PSRO – Manolache – scor bun”

  1. C.Mazurakis spune:

    Dacă PSD-ul va face alianță (și) cu PMP va fi greșeala cea mai mare a acestui partid. Aceasta în ideea că ”roșii” sunt pe drumul refacerii imaginii, doctrinei și integrității. PMP -ul ”marinarului” nu este altceva decît o grupare mafiotă ce are în componență oameni compromiși cu dosare ce stau ”pitite” la adăpostul marinarului, deocamdată.

Lasă un răspuns