Au început lucrările la şoseua de centură a Bacăului

Traseul şoselei de centură: de la intersecţia cu DN 11, 7 km până în DN 2, centura va fi cu câte o bandă pe sens, apoi de la intersecția cu DN2, se merge spre autostrada care va veni de la Focşani spre Roman – autostradă, dar în prima etapă, se face doar calea a doua, cu o bandă de dus şi două de întors. Centura merge până la legătura cu DN2E, unde va fi o intersecţie cu drumul spre Vaslui, se continuă până la punctul în care se va ieşi de pe viitoarea autostradă. Centura Bacăului se întoarce la DN2 şi continuă spre DN15.

Onorurile au fost făcute de Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor, Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, Liviu Mirea, directorul general al Primacons SRL, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, Halim Balkaya, directorul general al Eko Insaat Ve Tic As, senatorul Dragoş Luchian şi deputatul Ionel Palăr, asocierea de firme care asigură dirigenția de șantier.

 

Investiţia, una foarte importantă pentru Bacău, are finanţare din bugetul CNADNR.

Lucrările sunt realizate de firma turcească Eko Insaat Ve Tic As, iar valoarea investiţiei se ridică la 88 de milioane de euro.

Lasă un răspuns