Bacaul, Calaul si Purcelul Sa merg la vot?

 

A plouat mult, strazile au fost spalate si oamenii s-au enervat. Din cauza baltilor si a gropilor, dar asa suntem noi. Ne suparam din orice. Vine o saptamana cu soare mult, mai mult ca in ultimii trei ani. Exista probabilitatea sa si ninga.

Bacaul ramane la fel, orcium ar fi. Candidatii la functii publice se vor injura si mai tare, ONG-urile asteapta sa curga cu bani din visteria autoritatilor locale, dar asta numai dupa ce se va rezolva cu acea contestatie. Unii spun prin targ ca deja stiu rezultatele, dar eu nu ii cred.

Altii sunt pregatiti sa beleasca ursul din padure daca 4 sau 5 cluburi primesc caruta cu bani si restul papa paiele ramase, asta in conditiile in care atat legea, dar mai ales ordonanta care sta baza spun ceva despre ecoul in comunitate si despre multe alte aspecte. E treaba lor chiar daca ploua, chiar daca ninge, chiar se daca se platesc datoriile.

Un oras cu festivitati, cu intalniri la Obsevartorul Astronomic, dar fara strategi.

Bacaul e un oras subtil, cu oameni crispati si persoane publice frumoase. Un oras cu insula, cu strazi asfaltate, cu pod peste Bistrita, cu pod catre Margineni, cu trotuare  etc.

Cu de toate. Si atunci ….sa mai merg la vot ?

Lasă un răspuns