I s-a îndeplinit dorința. Ilie Bîrzu e primar În cazul în care PNL Bacău va pierde alegerile locale, Bîrzu ar putea lua drumul PSD-ului ?!

2016 – un an în care astrele îi sunt favorabile lui nea Iliuță.

De ziua lui Eminescu, Ilie Bîrzu, veteranul Consiliului Local băcăuan, a fost uns ca viceprimar, iar la doua luni distanță, politicianul cu lipici la electorat, a devenit primar al municipiului Bacău. Interimar, dar primar până la alegerile din iunie.  Peste trei luni nu va mai fi primar, dar poate din nou viceprimar, dar din partea altui partid.

Ascensiunea lui Ilie Bîrzu, un politician boem, nu ar trebui să surprindă chiar dacă vorbim de stabilirea unui nou record în politica românească.

Dacă Bîrzu ar fi ajuns mai devreme pe scaunul de primar, probabil ar fi fost candidatul PNL la Primăria Bacău. Nu oricum, ci în condițiile în care cei care dictează mutările pe tabla de șah liberală, la nivel de Bacău, i-ar fi acordat un vot democrat… și de încredere. Lumea grăește că propunerile strategului liberal  sunt și decizii.

Oricum ar fi, Dragoș Luchian e opțiunea lor, dar până la alegerile din iunie ar mai putea apărea o schimbare, după spusele unor pricepuți.

Și tot la capitolul zvonuri, se aude că Ilie Bîrzu ar fi pregătit să se întoarcă în PSD… în cazul în care PNL Bacău va suferi un eșec local.

Lasă un răspuns