Vilică Munteanu le-a dus cadouri jandarmilor băcăuani

 

Profesorul, istoricul, colecţionarul, arhivistul, cel care a condus timp de 26 de ani Direcţia Judeţeană Bacău a Arhivelor Naţionale, Vilică Munteanu le-a făcut o vizită specială jandarmilor băcăuani, de la Grupa Mobilă,, după cum ne informează Marius Țaranu-purtător de cuvânt.

Domnul profesor a oferit comenzii unităţii câte un volum din lucrarea Vilică Munteanu, arhivist, istoric, colecţionar la 65 de ani din colecţia Profesioniştii noştri, lucrare realizată sub egida Centrului European de Studii Covasna – Harghita.

Redăm, în continuare, o parte din mesajul domniei sale:

„Am oferit acest cadou comenzii Grupării de Jandarmi Mobile Bacău pentru că facem parte dintr-o familie , nu numai pentru faptul că suntem din acelaşi minister ci pentru că avem o foarte bună colaborare interpersonală şi interinstituţională. Cartea este un omagiu pentru contribuţia pe care am avut-o aproape un sfert de veac la studierea şi valorificarea informaţiilor referitoare la românii din zona Covasna – Harghita – Mureş şi colaborării cu instituţiile de cultură din zonă, pentru promovarea identităţii românilor din această zonă cât şi pentru promovarea identităţii populaţiei romano-catolice din Moldova”.

Comandantul unităţii a transmis domnului profesor, în numele întregului colectiv al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, mulţumirile şi aprecierea pentru acest Îi urăm domnului profesor succes în activitatea viitoare şi în toate proiectele pe care intenţionează să le deruleze.

Lasă un răspuns