Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) si Asociația “Un Zâmbet ne informeaza despre activitatea alesilor locali si judeteni

Cetățenii Activi invită băcăuanii să se informeze despre activitatea aleșilor locali și județeni

Joi, 25 februarie 2016, între orele 14 – 17, băcăuanii sunt așteptați în Piața Tricolorului (în fața Casei de Cultură) la Info Day (ziua de informare) pentru a afla rezultatele proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, implementat de asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Asociația “Un Zâmbet”, în perioada iunie 2014 – februarie 2016.

Evenimentul marchează finalul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău, urmând a fi prezentate materiale informative despre demersurile desfășurate, printre care rezultatele cursurilor de formare a cetățenilor băcăuani în utilizarea legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a legii 52/2003 privind transparența decizională, rezultatele sesiunilor de dezvoltare a proiectelor Ideea ta pentru Bacău, rezultatele monitorizării activității Consiliului Local și Județean Bacău și multe altele.

“Vrem ca prin acest eveniment de final al proiectului să împărtășim cu cetățenii băcăuani experiențele acumulate în urma tuturor demersurilor noastre. Credem că, în acești doi ani de zile, am reușit să aducem pe agenda publică subiecte importante precum transparența instituțiilor locale, ideile tinerilor pentru dezvoltarea județului și dreptul cetățenilor la informare cu privire la activitatea aleșilor. De asemenea, vrem să le furnizăm locuitorilor Bacăului informații cu privire la activitatea generală a consilierilor locali și județeni, având în vedere faptul că alegerile locale se apropie, iar informarea corectă asupra a ceea ce au făcut aleșii timp de patru ani constituie un drept fundamental”, afirmă Marian Dămoc, manager al proiectului și președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy.

Pe lângă membrii echipei de proiect, la eveniment vor fi prezenți mai mulți beneficiari ai sesiunilor de formare organizate de Cetățenii Activi care vor discuta cu cei prezenți despre cum au folosit informațiile obținute prin activitățile proiectului.

Cetățenii Activi pentru Bacău continuă seria proiectelor de stimulare a cetățeniei active și după finalizarea proiectului

Cum fiecare sfârșit nu reprezintă decât oportunitatea unui nou început, la evenimentul de mâine va fi prezentată cea mai nouă inițiativă a Asociației RYMD – proiectul internațional „Ask the locals!”. Acesta este realizat în parteneriat cu asociații din Grecia, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Italia și are ca scop descoperirea “poveștilor” din comunitatea locală cu privire la abuzul de fonduri publice și transpunerea acestora într-un film documentar care va fi difuzat la nivel european. Proiectul este finanțat prin programul “Europa pentru Cetățeni”, Măsura 3 “Proiecte ale Societății Civile”. Locuitorii băcăuani care au auzit ori s-au confruntat cu problema abuzurilor din fonduri publice sunt invitați să participe la evenimentul de mâine. Mai multe detalii despre cum se pot implica în proiect vor fi prezentate a fața locului.

Info Day “Cetățeni Activi pentru Bacău” este organizată în cadrul proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 -2015, în cadrul Fondului ONG în România.

sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns