Efectul tragediei de la Colectiv incepe sa se stinga…cu spuma electorala

Bilanţul tragediei din Colectiv, din seara de 30 spre 31 octombrie 2015: 63 de morţi şi sute de răniţi. 

Nu stiu daca ceea ce veti citi in continuare are legatura cu cele doua randuri de alegeri din acest an sau sunt decizii luate cu scopuri “nobile”. Sper sa nu fie prima varianta.

In Bacau, Ilie Barzu ii salveaza pe patronii care au spatii comerciale in cladiri cu bulina rosie (cladiri cu gradul 1 seismic) cu un proiect de hotarare prin care baga in legalitate peste 100 de spaţii comerciale aflate în centrul orasului.

Solutia: pot funcţiona daca au maxim 50 clienti in acelaşi timp.

Clientii vor fi numarati cu un abac modern si astfel aglomerările de persoane definite ca fiind concetrarea simultana a mai mult de 50 de persoane, fiecăreia din acestea revenindu-le mai puţin de patru metri pătraţi din pardoseala, sunt controlate.

Viceprimarul liberal le-a dat patronilor un termen de 30 de zile, altfel vor pierde autorizatia de functionare emisa de Primaria Bacau.

Mai nou, aflam ca si ISU o va lasa mai moale, la propunerea deputatilor.

Buticurile fara autorizatia de securitate la incendiu vor putea ramane deschise daca patronii raspund in carne si oase. (pe propria raspudere )

Cu o condtitie: pana la 31 decembrie 2016 să obtină autorizatia. Ca totul sa raman cum au stabilit deputateii mai e nevoie de semnatura lui Iohannis. Si domnul presedinte va semna. Punem pariu ?

In trecut….Mai exact: 3 nov 2015, la cateva zile de la tragedia de la Colectiv-30 octombrie

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care prevede ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) poate sigila un punct de lucru al unui operator economic daca se constata ca sunt incalcate reglementarile privind siguranta la incendiu.

 Etc, etc, etc

Pe scurt: obiectivele care au autorizatie de incendiu, dar care au facut modificari ulterioare vor fi amendate iar activitatea va fi sistată până când revine în legalitatea, iar obiectivelor care nu au autorizaţie, amenda si sistarea activitatii pana la revenirea in legalitate.

Ponta premier si spunea: „nu putem accepta ca ceea ce s-a întâmplat vineri să se mai repete”.

Mesajul este foarte clar şi pentru autorităţile locale.

Ciolos premier si spune: ……

foto: 123RF.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>