Amintiri! A fost odata o echipa…Stiinta Municipal Dedeman Bacau Unde mai sunt jucatorii Bacaului ?

E foarte trist ca Bacaul nu mai exista pe harta handbalului romanesc.

Dupa 7 ani in care am fost obisnuiti sa urmarim spectacolul sfarsitului de saptamana, din tribunele Salii Sporturilor, acum stam pe net si urmarim ce mai fac bacaunii nostri pe alte echipe.

Pe unde s-au raspandit jucatorii Bacaului, care altadata, ridicau tribuna bacauana in picioare?

Ultimii ani au fost si cei mai frumosi. Ne-am batut la titlu, iar adrenalina a fost benefica suporterilor. S-a format un grup frumos si o atmosfera proprie Bacaului.

Totul s-a pierdut, in mod subit, in conditiile in care timp de sapte ani, bacauanii au sustinut financiar echipa cu mai bine de 7 milioane de euro, prin intermedul Asociatiei Top Sport, condusa de Constantin Apostol.

Omul era seful Agentiei pentru Dezvoltare Nord – Est. Nu ii era greu sa se ocupe si de echipa de handbal?

Pe langa sprijinul public, compania Dedeman a fost cheia succesului.

Despre acest minunat ong s-ar putea spune multe lucruri pe care nu le-am inteles niciodata. Cert este ca in luna mai, 2015, a fost desfiintat, cu discretie.

Indiferent de varsta, de profesie, …de orice, bacauanii au iubit aceasta echipa care ii ghida si le incarca bateriile pentru saptamana ce batea la usa.

Microbistii ma intrebau mereu despre unul sau de altul, comentam impreuna in emisiune un rezultat sau analizam jocul urmator… Toate au trecut la capitolul amintiri.

In locul echipei Stiinta Municipal Dedeman Bacau a aparut anul trecut o alta echipa, CSSM Bacau, administrata, in mod direct de catre Primaria Bacau/Consiliul Local, prin intermediul propriului club. Formatia, cu nume greu de retinut si pronuntat, (scuze, dar nu o spun eu, ci redau concluzia). Echipa este antrenata de unul dintre cei mai buni antrenori din Romania, Bogdan Voica.

E greu sa acopere golul din sufletele suporterilor. Increderea ne-a fost ranita. Daca va disparea si ea?!

Unii simt ca echipa Bacaului (Stiinta MD) a avut un rol pur electoral, altii spun ca s-au spalat bani (exista si un dosar in cauza), dar ce conteaza cel mai mult tine de incredere.

Dupa desfiintarea echipei, nu am mai fost la niciun meci de handbal.

Imi pare rau.

Si ca totul sa fie si mai “dulce” am avut curiozitatea sa aflu pe unde sunt jucatorii pe care ii aplaudam, in picioare, in ultimul minut … la fiecare meci. Era o traditie in Sala Sporturilor din Bacau ca microbistii sa se ridice si sa-si incurajeze favoritii: “Hai, Bacaul!”

  • Desfiintarea asociatiei a lasat urme grele: datorii financiare ce trebuie achitate ori de catre Asociatia Top Sport, ori de catre clubul Stiinta Bacau, club care “sustinea” asociatia cu CIS-ul. Jucatorii erau legitimati la Federatia Romana de Handbal, pe clubul Stiinta. Gresesc?

Si actualul club are in denumire cuvantul Stiinta, dar nu are nicio legatura cu Stiinta condusa de Florin Grapa. E fostul club CSM Bacau 2010.

Logica asta cu trei clcuburi cu nume asemanatoare nu prea am inteles-o. De ce tot Stiinta, cand exista in Bacau un club cu traditie- Stiinta?

Iata unde joaca fostii jucatori ai Stiintei Municipal Dedeman Bacau:

Potaissa Turda: Marius Bondar si Ionut Rotaru

Dinamo Bucuresti: Stefan Grigoras. Lui i se adauga si Eliodor Voica, singurul antrenor care ar fi putut duce Stiinta pe primul loc. Sunt fanul luiJ

  • Dinamo Bucuresti e liderul Ligii Nationale de handbal masculin si face furori in Europa, fara un buget ca cel al Bacaului.

HC OdorheiAdrian Sipos, Vladimir Rusia, Cristi Ghita, Chike Onyejekwe (chiar daca a plecat de la Stiinta de ceva ani)

Steaua – Martin Johannson, (e singurul stranier pe care il mai gasesc in Liga Nationala) Ionut Georgescu si Laurentiu au trecut si ei pe la Stiinta

HC Adrian Petrea: Shota Tevzadze, Florin Dospinescu, Marius Bahan

Politehnica Timisoara: Cristian Fenici, Demis Grigoras

Dunarea Calarasi: Victor Vartic, Vladimir Carali, Valeriu Erhan, Anatoli Bulov, Sabin Ignat

  • aici putem ridica o alta discutie referitoare la primii patru jucatori. Au fost adusi din Republica Moldova impreuna cu alti 10 sau 12 colegi si erau considerati schimbul Stiintei de maine. Mai intai a fost “raspandit” antrenorul lor, dupa care sperantele handbalului bacauan au inceput si ele sa se risipeasca.
  • 3 sau 4, au ajuns la echipa mare. S-au cheltuit bani cu ei, iar acum reprezinta Calarasiul. De ce nu au ramas in Bacau la actuala echipa?

Energia pandurii Tg. Jiu: Dragos Iancu, Rares Paunica  (Claudiu Dediu a trecut si el pe la Stiinta)

HC Vaslui: Mihai Bujor si Gabriel Bujor.

-formatie antrenata de cel mai cunoscut handbalist bacauan – Sandu Iacob – interzis in Bacau, potrivit unor specialistiJ

CSM Ploiesti: Alexandru Tarata.

CSM Focsani: George Cadar

Raducu Tamas a rams in Bacau.

Va urma…

foto: zdbc.ro

video: Mihai Ena – youtube.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>