Doua poze de colectie cu stadionul Municipal. Amintiri europene cu Dinamo Bacau! Eroii fotbalului bacauan in Europa

Doua poze de colectie pe deferlari.ro cu stadionul Municipal, o arena care avea sa gazduiasca, in perioada 169-1970, cele mai frumoase meciuri din istoria fotbalului bacaun.

Dinamo Bacau avea sa ajunga in sferturile de finala ale Cupei Oraselor Targurilor (competitie transformata ulterior in Cupa UEFA, iar in prezent UEFA EUROPA LEAGUE.)

In primul tur, Dinamo Bacau a trecut de maltezii de Floriana La Valetta- Malta (6-0 si 1-0), iar in turul urmator de norvegienii de la Skeid Oslo (0-0 si 2-0). A urmat meciul cu scotienii de la FC Kilmarnock, formatie care pornea ca favorita. In editia 1966-1967 a Cupei Oraselor Targuri, Kilmarnock ajunsese pana in semifinale.

Pe 17 decembrie, pe arena „Rugby Park”: FC Kilmarnock-Dinamo Bacau 1-1. Returul urma sa se dispute pe 13 ianuarie 1970, in Bacau, pe stadionul din imagini. Pentru a pregati jocul cu scotienii, bacauanii au beneficiat de un turneu de zece zile in Liban, iar returul avea sa aduca Bacaului cea mai mare performanta din istoria fotbalului bacauan: calificare in sferturile de finala.

„Zece mii de microbisti, record pe micutul stadion din Bacau, i-au incurajat pe bacauni sa obtina o victorie istorica: 2-0, gratie reusitelor lui Daniel Ene, din minutele 26 si 78″

Povestea europeana a continuat cu cei de la Arsenal, echipa care avea sa castige trofeul. 0-2 in Bacau si 1-7 la Londra, gol Petre Baluta.

Dinamo Bacau este prima formatie din Romania care a atins sferturile de finala ale unei cupe europene, o asemenea performanta fiind reusita de Petrolul Ploiesti, in editia 1962-1963 a Cupei Oraselor Targuri.

Eroii fotbalului bacauan in cupele europene: Aristide Ghita – Alexandru Comanescu, Mircea Nedelcu, Laurentiu Velicu, Madocsa Kiss, Nicolae Vatafu, Constantin Dutan, Mircea Pana, Emerich Dembrovschi, Daniel Ene, Petre Baluta, Rugiubei, Panait  David.

sursa: deferlari.ro

bacau 1967 bacaul altadata vechi vedere centru

Lasă un răspuns