Profesorul univeristar – Gheorghe Balint: “Atentat la viata mea !” “Un chimist de ocazie i-a turnat in rezervor o substanta ce ar fi putut produce o explozie” Razbunare din partea unui student sau a unui localnic ?

12508806_1272398382777150_241352180560327488_n 65973_1272398329443822_3778284239117940733_n

Gheorghe Balint: “Atentat la viata mea !”   

“Un chimist de ocazie i-a turnat in rezorvor o substanta ce ar fi putut duce la explozie” Razbunare !

“ATENTAT LA VIAȚA MEA !!! “

 

Afalt in statiunea Vatra Dornei, cu studentii, in stagiul practic, Gheorghe Balint, cunoscut profesor in mediul universitar bacauan si nu numai, a fost foarte aproape de o tragedie.  Un gest de razbunare ce ar fi putut avea consecinte grave.

Profesorul bacauan a vrut sa-si porneasca masina personala, care fusese parcata, timp de doua saptamani, in statiunea Vatra Dornei, si aceasta nu a mai vrut. De aici lucrurile l-au dus catre o concluzie ce ar trebui anchetata, cu mare atentie, de organele abilitate.

“Spre stupefacția mea, ceea ce părea a fi o problemă minoră, poate un dop de gheață în instalația de alimentare, s-a dovedit a fi UN ATENTAT LA VIAȚA MEA !!!”, decalara pe pagina de Facebook -Gheorghe Balint, tinta unui chimist de ocazie, care, in mod clar, si-a dus la indeplinire un plan de razbunare

Vatra Dornei, o locatie obisnuita pentru el si pentru studentii lui.

“Din iarna anului 1993 vin in fiecare an la Vatra Dornei împreună cu cel puțin 200 de studenți. De câțiva ani buni Universitatea din Bacău, unde sunt profesor, a reușit să cumpere și să amenajeze o clădire pentru practicile de iarnă și de vară ale studenților noștri. Datorită prietenilor mei din Vatra Dornei (și vă asigur că nu sunt puțini !), a ospitalității și caracterului lor de multe ori mă simt localnic”, spune Gheorghe Balint.

La service pentru o problema tehnica, care a avut o cauza neasteptata.

“Și totuși … sâmbătă, după ce am terminat un stagiu de schi cu studenții mei, am vrut să mă întorc acasă, la familie, unde fiul meu cel mic mă aștepta să-i aduc cadoul de ziua lui la care nu am putut să fiu prezent. După ce am pornit mașina care a fost parcată timp de două săptămâni în fața Cabanei Universității (la 3 metri de fereastră !!!) , am parcat în parcarea de la Pârtia Parc pentru a-mi lua rămas bun de la toți prietenii și colaboratorii care de atâția ani ne ajută. Odată revenit în mașină aceasta nu a mai pornit și am fost nevoit să tractez mașina la unul din service-urile din oraș”, explica Gheorghe Balint.

Totul a fost premeditat, iar cel care i-a turnat acea substanta in rezervor stia bine ce face, si care ii este scopul:

“ Domnul inginer de la service a observat că, capacul rezervorului a fost forțat și a fost introdusă în sistemul de alimentare al mașinii o substanță care a distrus tot, inclusiv injectoarele. Azi se fac 5 zile de când domnul inginer încearcă să pornească mașina și nici astăzi nu a reușit “, mai spune Gheorghe Balint.

“Chimistul de ocazie ” a reusit sa-l tina departe de familie. Nu a mai putut ajunge nici la ziua unuia dintre copiii.

“ Pe lângă pagubele financiare pe care mi le-a produs această minte criminală dorul de familia mea este primordial !”

In final, profesorul Gheorghe Balint, are un mesaj ce ar trebui sa aiba success:

“ Vă rog pe toți care mă Cunoaște-ți și poate aveți ceva informații care ar ajuta la descoperirea autorului acestui act criminal să mă contactați personal sau să adăugați un comentariu la această postare ! Vă mulțumesc și sper ca împreună să-l descoperim pe cel care vă pătează imaginea de bucovineni cinstiți și ospitalieri !”

Lasă un răspuns