Cristi Manolache va parasi UNPR ? Se intoarce la ecologisti sau merge la ALDE (aici locul ar putea fi ocupat de Stavarache) ? varianta: candidat independent: nu cred

 

Cam rar am dat pe la sedintele Consiliului Local in anul ce a trecut, dar anul acesta, promit, ca voi fi prezent. Si nu numai acolo.  Imi place sa stiu ce fac alesii nostri pentru noi, dar nu asta e subiectul acum.

Subiectul este Cristi Manolache, despre care tind sa cred ca pregateste o noua miscare politica. Va parasi UNPR-ul pentru un alt partid sau poate va alege sa candideze din pozitia de independent?

In octombrie 2014, Cristi Manolache a facut pasul catre UNPR in detrimentul Partidului Ecologist, formatiune politica din partea careia a candidat, in 2012, la fotoliul de primar al Bacaului.

Acum un an ma intrebam din ce postura va candida in 2016, in conditiile in care la acel moment UNPR-ul si PSD-ul erau in alianta, iar in mod normal o astfel de alianta nu poate avea decat un sigur candidat.

Mai bine cotat pe Bacau era Cosmin Necula, iar in aceste conditii Cristi Manolache nu prea intra in carti, desi el este in campanie electorala din august 2012.

Alianta PSD – UNPR functiona la Bucuresti, in Bacau, nu prea, drept dovada ca Necula si Manolache isi faceau campanie, fiecare cum putea.

Acum, alianta nu mai fucntioneaza nici la Bucuresti, dupa ce seful Oprea a dat-o in bara, si mi se pare normal ca Manolache sa-si gaseasca un alt partid care sa-l reprezinte la alegerile locale, din iunie 2016.

Care partid?

Inainte de a gasi raspunsul la intrebare trebuie spus ca Manolache (Legionarul- dupa cum il cunoaste multa lume) fost membru PSD, pana in 2008, apoi presedinte al municipalei Partitudului Conservator, iar in 2012, Manolache a fost sacrificat de conservatori pentru ca la acea data partidul pe care il reprezenta era in alinata cu PNL formamnd ACD, si clar ca nu putea sa candideze. Nu a stat mult pe ganduri si s-a transferat la Partidul Ecologist, partid care l-a primit cu bratele deschise, drept dovada fiind candidatura ecologista la Primaria Bacau.

PNL, PSD, PMP: OCUPAT

Candidatul  PNL la Primaria Bacau: Dragos Luchian.

Candidatul  PSD la Primaria Bacau: Cosmin Necula.

Candidatul  PMP la Primaria Bacau: Constantin Scripat

Candidatul  ALDE la Primaria Bacau: Nu stiu. Poate: Maricica Cosa :)

***sau poate Romeo Stavarache

*** sau poate Cristi Manolache :)

update: Maricica Cosa – ALDE – a fost vazuta marti seara la masa unui restaurant din Bacau in prezenta unpr-istul Ghiorghe Huluta. Merci pentru informatie, cititorule :)

PNTCD: nu stiu si nu cred in varianta Cristi Manolache

PER: posibil Cristi Manolache

Daca Manolache va pleca din UNPR, ma intreb daca isi vor parasi actualul partid si cei care au venit o data cu el in UNPR, gen:  Victor Diaconu – primar Ardeoani, Sorin Antonoaie – primar Brusturoasa, Vasile Rotariu – primar Strugari, dar si actualii consilieri locali si judeteni UNPR: Ghiorghe Huluta, Stefan Daniel Dragos, Paul Valerian Timofte, Gabriel Vasilica Casaneanu si Vasile Isvoran.

Alaturi de Cristi Manolache e mereu Sebi Diaconu, un om de sport cu renta viagera ca urmare a rezultatelor internationale obtinute ca sportiv, ceea ce il recomanda ca si conducator al sportului bacauan :) Teoretic, practic, mai vedem.

 

foto:arhiva kristofer.ro

One thought on “Cristi Manolache va parasi UNPR ? Se intoarce la ecologisti sau merge la ALDE (aici locul ar putea fi ocupat de Stavarache) ? varianta: candidat independent: nu cred”

Lasă un răspuns