Ziua Internațională a Voluntarilor, un moment special pentru Crucea Rosi Bacau

12336153_10208102650706028_448860365_n

În fiecare an, pe data de 5 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Voluntarilor, un moment special, în care îi onorăm pe cei care se implică în acțiuni pentru comunitatea din care fac parte și aduc o schimbare în bine în viața oamenilor.

Voluntariatul reprezintă o formă de donație, dar nu de bunuri, ci de timp și muncă pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili. Voluntariatul înseamnă însă și o familie, o rețea de prieteni care cred într-o idee și se implică în proiecte comune în beneficiul comunității.

În familia Crucii Roșii Bacău, am sărbătorit acest moment aniversar pentru întreaga echipă, reamintindu-ne de contribuția decisivă a voluntarilor în proiectele desfășurate pe parcursul anului 2015: Caravanele de Paște și de Crăciun, distribuția de alimente către persoanele vârstnice din cadrul Centrului Deschideți o ușă, Banca de Alimente, Puncte de prim ajutor în Bacău și celelalte orașe din județ, proiect impotriva abandonului școlar derulat în parteneriat cu Hypermarketul CORA Bacău, distribuții de alimente, haine și jucării către persoanele aflate în situații de risc, și multe altele.

În cadrul Galei Centrului de voluntariat al Crucii Roșii Române, Filiala Bacău, au fost înmânate distincții pentru cei mai activi voluntari ai anului 2015. Astfel, voluntarul junior al anului este  Abel Grosu, iar voluntarul senior al anului 2015 este Anca Drăgoi. A fost acordat și un premiu special, pentru cea mai activă subfilială, celei din orașul Comănești și coordonatorului voluntarilor de acolo, Liviu Leru.

Felicitări câștigătorilor și mulțumiri tuturor voluntarilor Crucii Roșii de pretutindeni pentru implicare și dăruire!

sursa: comunicat de presa al Crucii Rosii Bacau

Lasă un răspuns