Pentru ca avem wc-ul in fundul curtii vom fi amendati cu 10.000 de euro, pe zi

wc-cu-spalator

Stiati ca după 31 decembrie 2015, fiecare localitate din ţară fără sistem de alimentare cu apă va fi sancţionată, zilnic, de Uniunea Europeană cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 130.000 de euro.

De necrezut, dar Romania si-a asumat termenul de 31 decembrie 2015, in momentul in care a fost acceptata in Uniunea Europeana.

Cum stam? Mai bine de jumatate dintre gospodariile din Romania au un laptop si un smartphone, dar in ceea ce priveste accesul la apa: 12 milioane de romani, conform Institutului National de Statistica.

In Romania inca mai exista orase fara apa curenta,  apoi sate,  iar WC-ul din fundul curtii nu trebuie sa fie o surpriza pentru Uniunea Europeana. Ceva mai mult de un sfert dintre locuitorii satelor noastre au acces la apa curenta, dar circa 60 la suta au acces la internet.

In Bulgaria 99,28% din populatie este conectata la retaua publica de apa.  Albania avea peste 80% dintre locuitori cu acces la apa curenta.

Sa revenim la obligatia tarisoarei noastre: pentru fiecare casă fără apă se plăteşte o amendă zilnică de la 10.000 de euro la 130.000 de euro. Amenda o plăteşte statul român.

De unde bani pentru amenzi? De la sanatate, educatie si sport, si …..de pe munca romanilor.

Hai sa traiti bine cu tot cu uniunea voastra!

 

Lasă un răspuns