Amintiri din viata noastra

viata

Mai ieri eram copiii. Varul mai mare imi cumpara o masina teleghidata. Bucuria era imensa. Jucam fotbal si miuta la poarta trasata cu vopsea galbena pe peretele aprozarului, iar in dreapta era usa de la “Paine”, un detaliu important pentru ca atunci cand venea „masina de paine” eram obligati sa oprim joaca. Ne suparam si ca sa treaca timpul mai repede ajutam la descarcat. Munca ne era rasplatita cu una sau doua paini calde. Pauza era binevenita chiar daca atunci nu realizam. Anii copilariei nu se vor mai intoarce si fiecare dintre noi isi va aduce aminte cu dragoste de ei. Anii au trecut usor si fara sa realizam. Drumul vietii a inceput sa prinda contur. Unii s-au mutat, altii au plecat, dar cei mai multi au ramas cu noi. Si din nou, fara sa ne dam seama, anii copilariei… iar au trecut. Prietenii din copilarie i-am pierdut si ne-am facut priteni noi. Viata, in galopul ei, ne-a despartit si de ei. A venit momentul in care au plecat la munca in Italia sau in alta parte. Fiecare pe drumul lui. Cu unii am mai pastrat legatura, dar fiecare dintre noi a fost obligat, fara sa-si dea seama, atunci, ca are niste obligatii si viata ne maturizeaza asa cum vrea ea.

Peste ani ne-am reintalnit, dar eram altfel. Si anii au trecut, din nou. De aceasta data, nu anii copilariei, ci anii vietii. Am ajuns sa avem alti prieteni, iar intr-o zi unul dintre ei se va supara pe tine.

Goana dupa avutie si dupa faima ne rapesc sufletul si uitam ca suntem oameni… si poate prietenul a gresit sau nu. Si am mai pierdut un prieten, dar anii vor trece, din nou, si ne vom reintalni. Cu sufletul impacat si cu dragoste de Dumnezeu stim ca nu am gresit. Cand te va regasi, nu va avea curajul sa-ti spuna ca-i pare rau, dar tot tu il vei intreba: ce mai faci?, iar el, stangaci, iti va raspunde…. ca e bine.

Mergem inainte, dar trebuie sa intelegem ca viata e doar una, iar fiecare are pus deoparte un destin. Nu trebuie sa iei de la altul pentru ca vei pierde inzecit, ci mai degraba sa- i dai celui care nu are pentru ca tu ai prea mult. Lacomia si avutia nu te fac fericit, ci te sortesc esecului si vei ramane fara priteni. De multe ori pentru unii va exista sentimentul razbunarii, Va fi tot o arma impotriva lor. Nu asta e solutia.

Cand vom pleca de pe acest pamant creat pecum noi de Dumnezeu, nu vom lua nimic, va ramane in urma noastra omenia… si atat.

Lasă un răspuns