Ion Tiriac ataca indirect, dar direct, economia Bacaului „Prometeul Romaniei” vrea sa acopere gropile. Riscam sa devenim singura tara din lume cu strazi fara gropi. Autostrazi …nu avem

gropi, starzi, numarul gropilor

Tiriac, un fel de Prometeu al Romaniei, are un curaj nebun. Invitat in emisiunea “Dupa 20 de ani”, de la Pro Tv, le-a propus celor de la Pro un ramasag nebun.

“Intr-o luna, eu acoper gropile.”

E posibil ca varsta sa-i joace feste d-lui Tiriac, dar nu cred, si atunci mai ramane varianta B = omul stie ce spune.

Se stie ca România conduce în topurile internationale cu 214 de gropi pe cap de locuitor. Stam mult mai bine ca tarisoare, precum Republica Molossia, care are o suprafata de 56 de km patrati, si o populatie de 3 locuitori, sau Regatul Talossa, cu o suprafata de 13 kilometri patrati, si o populatie de  circa 120 de locuitori.

Daca ramasagul ramane valabil, mediul economic bacauan se va confrunta cu grave probleme. Specialistii preconizeaza ca peste 98, 7 la suta dintre atelierele auto vor da faliment, iar cei 14.645 de bacauani care au dat in judecata primaria penntru ca si-au stricat masinile din cauza gropilor, atentie, vor ramane cu buza umflata.

De ce? Pentru ca avocatii lor, ce au fost platiti cu sume convenabile, nu vor mai putea dovedi in instante cu dovezi palpabile ca strazile din Bacau sunt pline gropi. Unele, nu toate. Mai exagerez, si eu. Scuze.

Cea mai grava situatie va fi pentru gropologi pentru ca acestia isi vor pierde serviciul. Nu vor mai avea ce sa numere, iar firmele specializate in peticeala pe milioane de euro vor intra in insolventa.

 

 

Lasă un răspuns