Sa aveți un Halloween incendiar!!!!!, mesajul cluburilor postat pe Facebook inainte de tragedia de la Club Colectiv. Mergem in cluburi in seara asta? Administratorii cluburilor sunt speriati? Au inceput controalele. In cazul unei tragedii, precum cea din Bucuresti, sistemul medical din Bacau nu are cum sa faca fata

tragedie club colectiv, incendiu club colectivfoto: Reuters

Tragedie. 27 de morti si 162 de raniti, potrivit zf.ro.  N-a fost explozie. Conform celor care apucaseră să iasă, au fost aprinse artificii, iar buretele care antifona peretele clubului a luat foc.

Administratorii clubului sunt audiati. Nu stiu cat mai conteaza dupa ce se va imparti vinovatia. Important e ca administratorii cluburilor sa devina responsabili. Raspund pentru viata celor care le calca pragul.

Cu siguranta, incepand de astazi, toate cluburile din vor intra in colimatoriul celor care care le-au autorizat.

Date fiind cele intamplate, cati tineri mai merg in seara in cluburi? Cati administratori vor mai face “show-uri incendiare” in cluburi? Din cate am inteles, controalele au inceput peste tot.

Trei zile de doliu national. E cea mai mare tragedie din Romania, dupa 1989.

Acum, ne rugam sa nu se mai intample, dar daca o astfel de tragedie s-ar fi intamplat in Bacau, Onesti sau intr-un alt oras mai mic? Erau autoritatile pregatite sa faca fata unui astfel de eveniment?

A fost greu in Bucuresti, unde sunt atatea spitale.” De exemplu, doar la spitalul Floreasca au ajuns brusc, in decurs de cateva minute, 50 de cazuri cu arsuri. Poate trece o anumita perioada de timp pana sa mobilizezi in miezul noptii tot personalul medical necesar sa trateze un numar atat de mare de pacienti. Este motivul pentru care ranitii au fost distribuiti in nu mai putin de 10 spitale diferite.”

In Bucuresti, 180 de persoane au fost transportate la urmatoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu.

In Bacau era o singura varianta: Spitalul Judetean, iar de aici cazurile grave, daca era posbil, ajungeau la Iasi. Pare a fi clar ca sistemul nu putea sa faca fata, si atunci numai bine ar fi sa prevenim.

Din cate stiu, fiecare societate comerciala, are obligatia sa autorizeze un cadru PSI. Probabil se intampla doar pe hartie.

Este mai usor sa previi. In seara asta, majoritatea cluburilor se pregatesc de petreceri de pomină. “Sa aveți un Halloween incendiar!!!!!, e plin facebook-ul cu acest mesaj.

 

 

Lasă un răspuns