La cumparaturi in Praktiker, Baumax, Dedeman si Altex

dedeman

Avem de cumparat o motocositoare, gresie, faianta si un tocator de carne. Toate sa fie de calitate.

Ne oprim la Praktiker, “De la casa la acasa” unde motocoasa, precum cea dorita, nu gasim, dar avem sa fim atrasi de gresie si faianta. De aici incepe o poveste a carei concluzie va las pe dumneavoastra sa o trageti.

Vrem gresie si faianta…modelul asta, spunem noi cumparatorii, la care vanzatorul, responsabilul de la gresie si faianta, ne comunica incet, dar simplu: avem doar 5 bucati din astea si sapte din astea.

Pai nu ne ajunge. Ce facem? Cautati alt model.

Cautam si gasim. Vrem 40 de bucati de gresie modelul asta si 80 de bucati de faianta. Nu avem. Avem doar 7 din astea si trei din astea.

Pai de ce  mai tineti modelele, daca tot nu aveti?

Daca nu va convine, se aude soptit,…mergeti si cautati in alta parte….curg cuvintele angajatului precum un sfat.

Multumim.

Si mergem…

Ne oprim la Baumax, „Dorim clienţi mulţumiţi”, unde gresia si faianta nu intra in calcul pentru ca gasim ce vrem, dar avem noroc cu o motocoasa pe gustul nostru. Nu am primit prea multe lamuriri de la angajatul plictisit si ne documentam siguri, iar totdata luam decizia de a o achizitiona. Dupa ce trecem de casa, normal e sa mergem la bancul de proba si sa facem si garantia. Aici….o doamna ne primeste cu multa placere. Una strigatoare. Nu i-am zis nimic, dar era asa de suparata de parca i-am fi cerut sa achite ea motocoasa.

Nu a avut rabdare nici macar sa raspunda la o intrebare: in cazul in care avem probleme cu ea, cu motocoasa, cum procedem? Nimic. Ne-a aruncat o privire care ne-a cosit orice sansa de a mai primi cateva detalii simple. Nu a avut placerea. In fine, si proba cum o facem? Apare un alt angajat pe care il chemase dansa, nu stim cand si cum, care a avut raspunsul in buzunar: nu-i putem face proba ca noi nu avem benzina.

Asta e. Plecam. Acum, la trei zile dupa….apare surpriza. Lipseste o piesa de la motocoasa. Cine e de vina? Noi ca nu am fost atenti sau ei ca ne-au fugarit? Cum o rezolvam? Cu placere sau fara placere?

Si ajungem la Dedeman, “Dedicat planurilor tale”, de unde cumparam gresie si faianta, asa cum ne-am dorit. Si gasim si restul materialelor. Multumiti si impacati mergem sa ne apucam de construit.

Castigator din toata afacerea asta cu gresie, faianta si motocoasa: Dedeman.

Saptamana viitoare trebuie sa ies din nou la cumparaturi. Poate vom avea un alt castigator.

Sa nu uitam de tocatorul de carne. L-am cumparat de la Altex, “Cel mai mic pret din Romania” si vine acasa prin curierat. In rest, toate bune.

 

Lasă un răspuns