Vreau primar la Primarie

schimbare-de-primar

La momentul de fata nu stiu cine vrea sa fie cel mai important om din orasul meu, iar daca ii banuiesc niciunul nu m-a convins. Nimic concret! Pacat!

Cum poate un candidat la primarie sa-i convinga pe alegatori intr-o luna de zile ca el e cel mai potrivit?

Nu poti sa-ti formezi un punct de vedere in priviinta celui pe care il vrei la primarie in campania electorala, de 30 de zile. Atunci ne mint cat pot, ca fac, ca sunt cei mai buni si cei mai frumosi, iar noi daca nu gandim… ii votam. Dupa un an ii injuram ca nu fac nimic. Uitam ca noi i-am pus acolo. Hai sa fim destepti si doar marionete.

Normal ar fi sa-i vedem pe cei in cauza ca se implica si pana in momentul cu pricina si ca intr-adevar se vede ceva in urma lor. Nu doar conturi si afaceri. Ceva util pentru comunitate?

Trebuie sa deschidem ochii si sa gandim. Trebuie sa ne implicăm activ în folosul comunităţii.

  1. Ce calităţi trebuie să aibă un primar?
  2. Ar trebui să conteze vârsta sau averea acestuia?
  3. Realizările personale ale candidatului contează?
  4. Ce aţi alege de la acesta:  notorietatea sau ce îsi propune să facă?

De multe ori ne lasam dusi de vorbe si punem stampila orbeste fara sa gandim. Poate ca nu ne dam seama si sunt suntem pacaliti de promisiuni si pliante colorate.

Mai sunt aproximativ 6 luni pana cand vom avea alegri locale si alegem un nou primar sau ii acordam un nou mandat actualului primar. In cazul in care va mai candida sau daca va mai avea dreptul.

Avem de nevoie de un politician bun, de un vorbaret sau de administrator?

In cazul Primariei Bacau e nevoie de un primar care sa fie un bun administrator. Nu politican, nu vorbaret. Pana si administratorii de bloc sunt mai buni ca primarii.

Avem nevoie de oameni care sa vina cu solutii viabile.

Clisee din trecut:

„Viitorul primar trebuie să fie deștept și omenos, să aibă grijă de popor.”

„Gospodar, om deștept , om ascultător, înțelegător.”

„Să nu fure, să nu bea, așa cum trage la gospodăria și casa lui și la copiii lui, ca o mamă și ca un tată, ca un stâlp adevărat.”

„Deștept, să nu fure , să nu mintă oamenii.”

„Primarul ideal trebuie să nu fie corupt, în primul rând, să se comporte frumos cu lumea și să facă treabă pentru lume.”

Din fluturasii electorali:

– infrastrctura rutiera, locuri de muncă, ordine în transportul public cu şoferi care respectă viaţa pasagerilor şi regulile de circulaţie.

– aproape de problemele celor noastre

– imi respect promisiunile

– locuinţe pentru tineri, parcuri pentru copii, drumuri.

– mai multe locuri de muncă pentru tineri

 

 

Lasă un răspuns