Flori, fete si baieti: hai la fotbal sa batem mingea!

Afis copii

Jucam miuta la o poarta desenata cu vopsea pe peretele blocului, iar cand venea masina cu paine…. ne suparam rau ca ne intrerupea joaca. Ajutam la descarcat ca sa plece mai repede, iar drept rasplata primeam cu colt de paine calda. Nu lipseau nici meciurile dintre echipele formate din scarile de bloc. Jucam fotbal si bateam mingea de placere.

Meciul incepea in orice moment, nu era nimic organizat, dar se termina cand se spargea mingea sau unii dintre noi erau chemati de catre parinti. Mai greu era inceputul pentru ca il asteptam pe cel care avea minge.

Bateam mingea si spuneam ca jucam fotbal…. si jucam.

Anii au trecut, iar schimbarile si-au pus amprenta. Fotbalul din spatele blocului a disparut, tentatiile sunt foarte mari, iar majoritatea copiilor mai joaca fotbal doar virtual.

Astazi nu mai auzi un copil sa planga ca I s-a spart mingea, ca un vecin i-a luat-o pentru ca i-a spart un geam, nimeni nu mai colectioneaza surprize cu fotbalisti. Ii vad si ii vedem la televizor in ipostaze ciudate.

De dragul copilariei pierdute si din dragoste pentru fotbal, vrem sa le redam celor care mai cred in fotbalul de placere o mica sansa de a bate mingea si de a juca fotbal intr-un cadru organizat.

Va asteptam alaturi de noi, fete si baieti!

Lasă un răspuns