Felicitari, Mihai Nistor! Felicitari, Relu Auras!

nistor

 

Băcăuanul Mihai Nistor (25 de ani) a reuşit marţi o victorie istorică. Elevul lui Relu Auraş a câştigat centura de campion mondial APB la supergrea (+91 kg), devenind astfel primul pugilist român încununat la cea mai spectaculoasă dintre categorii. APB este divizia profesionistă a forului internaţional amator, AIBA.

 Succesul lui Nistor este cu atât mai remarcabil cu cât a fost obţinut înainte de limită, chiar pe terenul adversarului său, germanul Erik Pfeifer. Meciul s-a desfăşurat la Hamburg, iar Nistor s-a impus prin KO Tehnic în repriza a noua. Pentru această victorie, boxerul originar din Erbiceni va câştiga aproximativ 50.000 de euro. Pfeifer era deţinătorul centurii.

Mihai Nistor a fost excelent pregătit pentru acest meci, antrenorul său, Relu Auraş, dovedind acum că poate aborda perfect şi o temă profesionistă. Pfeifer a avut un început de meci bun, a punctat cu lovituri rapide, dar Nistor a început să pună presiune pe el, iar din repriza a treia românul l-a tocat cu lovituri la abdomen. Din repriza a şaptea, în ring a fost un singur boxer, neamţul fiind incapabil să mai răspundă aşa cum o făcuse în primele reprize. În repriza a nouă, o directă de stânga la pus pe Pfeifer la podea, iar germanul s-a ridicat pe corzi, fără să mai accepte lupta: KO Tehnic. Aproape în lacrimi, Nistor s-a îndreptat săre colţul unde se afla antrenorul său, pentru a sărbători împreună victoria istorică. La momentul întreruperii meciului, Pferifer se mai afla totuşi în avantaj pe buletinele de arbitraj, deşi evidenţa din ring fusese cu totul alta.

  • Mihai Nistor este primul boxer român calificat la JO de la Rio.

Lasă un răspuns